Ανοικτή επιστολή προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέστειλε «Ομάδα υποστήριξης Ε. Τουλουπάκη», κάνοντας λόγο για εξοβελισμό της Εισαγγελέως Διαφθοράς, πράγμα που «στέλνει στην κοινωνία μας ένα ηχηρό μήνυμα ατιμωρησίας των σφετεριστών του δημόσιου χρήματος».

Ads

Παράλληλα, κάνουν έκκληση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην επιτρέψει στον παραγκωνισμό και την επιχείρηση αποδόμησης της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς.

«Δεν γνωρίζουμε αν το σκάνδαλο Novartis υπήρξε το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην χώρα μας, είμαστε όμως πεπεισμένοι ότι η συγκάλυψή του θα αποτελέσει το σκάνδαλο των σκανδάλων», τονίζουν, μεταξύ άλλων, και ζητούν να μην προχωρήσουν τα κυβερνητικά σχέδια για συγχώνευση των Εισαγγελιών κατά της Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος.

Ολόκληρη η επιστολή:

«ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Ε. ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ

SUPPORTING TEAM FOR JUSTICE

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ads

Ο εξοβελισμός της Εισαγγελέως Διαφθοράς, με την ενοποίηση των Εισαγγελιών Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος, στέλνει στην κοινωνία μας ένα ηχηρό μήνυμα ατιμωρησίας των σφετεριστών του δημόσιου χρήματος. Δεν γνωρίζουμε αν το σκάνδαλο Novartis υπήρξε το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην χώρα μας, είμαστε όμως πεπεισμένοι ότι η συγκάλυψή του θα αποτελέσει το σκάνδαλο των σκανδάλων. Η κυρία Τουλουπάκη, παρά τις απειλές, την προσπάθεια δολοφονίας του χαρακτήρα της, τις ποινικές διώξεις και την παραβίαση του ασύλου της, έπραξε με υπευθυνότητα αυτό που έπρεπε να πράξει, ως έντιμη εισαγγελέας.

Η δική σας ευθύνη αρχίζει και τελειώνει στην τελευταία πράξη του δράματος. Αν ως πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκπροσωπώντας τη λαϊκή βούληση και το περί δικαίου αίσθημα του Ελληνικού λαού, επικυρώσετε τη νομοθετική ρύθμιση συγχώνευσης των δύο Εισαγγελιών, να είστε βεβαία ότι θα προσυπογράψετε την πιο μελανή σελίδα στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

Με τιμή

Για τη Συντονιστική Επιτροπή της Ομάδας Υποστήριξης Ε. Τουλουπάκη

Μαρία Λιόπα – Γρηγόρης Εδιρνέλης – Έρση Φωτοπούλου

Παναγιώτης Παπαδόπουλος – Στάθης Λαντζώνης – Γιώργος Ατσαλάκης

Αντωνία Μεταξά – Χρήστος Γαλάνης – Ελισάβετ Κέρτις – Γιώργος Δαλακάκης»