Ανοιχτά ήταν την Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα, λόγω της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου, που θα διαρκέσει έως τις 10 Μαΐου. Σε 24ωρη απεργία η Ομοσπονδία Εμποροϋπαλλήλων, που διαδήλωσαν το πρωί στο εμπορικό κέντρο The Mall.

Ads

Για το κέντρο της Αθήνας, ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης προτεινε στα μέλη του να λειτουργήσουν τα καταστήματα τους 12:00 το μεσημέρι ως τις 18:00 το απόγευμα, λόγω του τρίτου Ημιμαραθώνιου που θα διεξαχθεί.

Η Ομοσπονδία των Εμποροϋπαλλήλων (ΟΙΥΕ) κήρυξε 24ωρη απεργία και διοργάνωσε συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στο εμπορικό κέντρο «The Mall Athens». Εμποροϋπάλληλοι με πανό και σημαίες στα χέρια διαδήλωσαν στο χώρο. Στο πλευρό των συγκεντρωμένων βρέθηκαν και οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Σε ανακοίνωσή της, η ΟΙΥΕ αναφέρει ότι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι που αναγκάστηκαν να εργαστούν την Κυριακή των Βαΐων, ακόμα περιμένουν να πληρωθούν για την κυριακάτικη εργασία τους ή τουλάχιστον να πάρουν το ρεπό που τους οφείλουν οι εργοδότες και τονίζει ότι τα καταστήματα, με ελάχιστες περιπτώσεις, δεν δούλεψαν.

Ads