Τουλάχιστον δύο με τρεις μήνες θα περάσουν μέχρι τις αποφάσεις του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών σχετικά με τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο του θεάτρου.

Ads

Ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ, Πασχάλης Τσαρούχας, δήλωσε ότι πρέπει «να σεβαστούμε όλες τις πλευρές, είναι πάρα πολύ σοβαρά αυτά τα ζητήματα, δεν είναι αστείο. Οι αποφάσεις θα βγουν μετά από 2-3 μήνες για την κάθε περίπτωση».

Η Λίλα Καφαντάρη ανέφερε ότι πρόκειται για μια μακρόχρονη διαδικασία με βάση όσα προβλέπει ο εσωτερικός κανονισμός του Πειθαρχικού Συμβουλίου.

«Τώρα αρχίσαμε να ανοίγουμε φακέλους που επίσης δεν μπορώ να σας πω ποιων ονομάτων. Είναι μια πολύ λεπτή ισορροπία που πρέπει να κρατείται, αφορά ανθρώπους που δεν μπορούμε να εκθέσουμε πριν αποφανθεί καν η δικαιοσύνη στις περιπτώσεις που θα πάνε στη δικαιοσύνη. Και σε καμία περίπτωση εμείς, σαν πειθαρχικό συμβούλιο, δεν έχουμε τη δικαιοδοσία και δεν πρέπει να εκθέτουμε συναδέλφους πριν μάλιστα καν μελετήσουμε τις υποθέσεις τους. Είναι πολύ σοκαριστικές οι καταθέσεις» επεσήμανε η ίδια.