Η εποχή του μεγάλου διχασμού, των πολιτικών διώξεων, των κοινωνικών φρονημάτων, των «πιστοποιητικών εθνικοφροσύνης» και του, υπέρ πάντων, αντικομμουνισμού: Το tvxs.gr, με μια μεγάλη αποκαλυπτική έρευνα, φέρνει για πρώτη φορά στο φως τους φακέλους της Ασφάλειας με τα περίφημα πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων.

Ads

Σε μια περίοδο έντονης πολιτικής φόρτισης, παρ’ ότι τα εμφύλια πάθη έχουν προ πολλού καταλαγιάσει, το παρελθόν παραμένει καθρέφτης των μοιραίων εθνικών λαθών. Και τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτει το tvxs.gr, εκτός από τεκμήρια μνήμης, αποτελούν πάντα και χρήσιμο οδηγό βασισμένο στην ιστορική αλήθεια.

Από τη Δευτέρα 6 Ιουνίου και σε πολλές συνέχειες το tvxs.gr θα δημοσιεύσει δεκάδες έγγραφα – ντοκουμέντα από την σκληρή περίοδο που οι Έλληνες χωρίζονταν σε εθνικόφρονες και μη – από τις αρχές της δεκαετίας του ’60, τα χρόνια της χούντας των συνταγματαρχών, αλλά ακόμη και την πρώτη περίοδο της Μεταπολίτευσης έως τα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

image

Ads

«Δελτία Νομιμοφροσύνης», «Δελτία Αντεθνικής Δράσεως», «Δελτία Ποιού», αναφορές της Ασφάλειας, «Ιστορικά Διαγωγής» του Στρατού, δίκτυα πληροφοριών και πληροφοριοδοτών, εγχειρίδια του καλού… χαφιέ, παρακολουθήσεις και εκθέσεις (εθνικόφρονος) προόδου: 

Όλα αυτά περιλαμβάνονται στα ιστορικά ντοκουμέντα που φέρνει στο φως το tvxs.gr και αποκαλύπτουν την δράση του ασφαλίτικου κράτους και του παρακράτους, με παρακολουθήσεις χιλιάδων πολιτών, σε πόλεις, χωριά, Πανεπιστήμια, ακόμη και στο εξωτερικό.

 Από τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου, στο tvxs.gr