Την επαναλειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων, φαίνεται να εξετάζει η κυβέρνηση, κάτι που εκ των πραγμάτων συνδυάζεται και με την άρση , εν μέρει, των περιορισμών για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Ads

Πιο συγκεκριμένα, εξετάζεται το ενδεχόμενο, να ανάψει το πράσινο φως για τη λειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων κατά τη διάρκεια των επομένων εβδομάδων, λόγω των μεγάλων ζημιών για αρκετές επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας και τις ανάλογες επιπτώσεις σε τοπικές οικονομίες (Παρνασσός, Καλάβρυτα, Βέρμιο, Πήλιο κ.ά).

Η λύση που εξετάζεται είναι να λειτουργήσουν τα χιονοδρομικά κέντρα και να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό με τρόπο όμως που να πιστοποιείται ότι κάποιος μεταβαίνει σε συγκεκριμένο χιονοδρομικό κέντρο και πως έχει κλείσει διαμονή σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά επί του θέματος πως:

Ads

«Έχει συζητηθεί στην επιτροπή η μετακίνηση από νομό σε νομό. Ένα από τα πλάνα που έχουμε είναι, αν το επιτρέψει και η επιδημία, είναι να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα, γιατί είναι μια εποχική δραστηριότητα και δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς μετακίνηση εκτός νομού».