Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα κάνει άνοιγμα προς τα κόμματα της Κεντροαριστεράς αλλά και της Αριστεράς, αρκεί, όπως σημειώνει, να θέλουν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Ads

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, η κοινωνία έχει ανάγκη για μια «νέα προοδευτική διακυβέρνηση», στην οποία έχουν θέση «όλοι όσοι αντιπαρατίθενται στις συντηρητικές πολιτικές και συμφωνούν στη θέση ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ».

Παράλληλα σημειώνει πως οι δυνάμεις του χώρου πρέπει να αναζητήσουν «προγραμματικές συμπτώσεις» και «προγραμματικές συμφωνίες», από τις οποίες θα προκύψει ένα «εναλλακτικό κυβερνητικό σχέδιο».

«Η κεντροαριστερά θα πρέπει να είναι αυτόνομη και απεξαρτημένη από τη στρατηγική σύμπλευση με τη ΝΔ», τόνισε κάνοντας μια έμμεση αναφορά στο ΠΑΣΟΚ, ενώ για την Αριστερά είπε πως θα πρέπει να «απαλλαχθεί» από τον «λαϊκισμό».

Ads

Ο διάλογος «δεν μπορεί να γίνει σε κενό πολιτικής», αλλά πρέπει να αφορά και το «σήμερα», τη συζήτηση «για την πορεία της χώρας και τη ζωή των πολιτών», σημείωσε καταλήγοντας.