Πρόσκαιρες τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, με βελτίωση από το βράδυ.

Ads

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός είναι γενικά αίθριος, με την ορατότητα να είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι πνέουν δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο.
Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 17 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών και τις μεσημβρινές ώρες μεμονωμένων καταιγίδων με βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4, και το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 14 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Το βράδυ βελτίωση.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ads

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα νότια τις πρωινές ώρες και στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4, στα κεντρικά και νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται παροδικές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Νότιοι 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.