Χειρότερα δεν γινόταν. Όχι μόνο οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού κράτησαν διαφορετική στάση, αλλά επιπλέον υπήρξε διχασμός στο εσωτερικό της ΔΗΣΥ και εκδηλώθηκε η πρώτη σοβαρή κόντρα Γεννηματά-Καμίνη, των δύο υποψηφίων για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς που είναι φαβορί σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Ads

Το Ποτάμι ψήφισε ΝΑΙ σε όλα, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «παρών» με την εξαίρεση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλου που υπερψήφισε και των έξι του ΠΑΣΟΚ που απουσίασαν: Φ. Γεννηματά, Β. Κεγκέρογλου, Γ. Μανιάτης, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Δ. Κρεμαστινός και Μ. Τζελέπης.

Κριτική στη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είχε ασκήσει ο Νίκος Μπίστης, ο οποίος μετέχει στην επιτροπή Αλιβιζάτου και θεωρείται ότι στη μάχη για την ηγεσία στηρίζει την Φ. Γεννηματά, η οποία βρίσκεται σε περιοδεία στην Κρήτη.

Ο Στ. Θεοδωράκης αξιοποίησε όσα έγιναν στην Βουλή για να αναδείξει την συνέπεια του κόμματός του στα θέματα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ δημιουργείται εκ των πραγμάτων αίσθηση από το γεγονός ότι δύο κόμματα που συνεργάζονται για τη συγκρότηση νέου πολιτικού φορέα δεν μπορούν να συνεννοηθούν και να συμπλεύσουν σε ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο όσο αυτό για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

Ads

Από τις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης χαρακτήρισε προσχηματικό το «παρών» της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο που ψηφίστηκε στη Βουλή, ενώ για τη Φώφη Γεννηματά, που έστειλε επιστολική ψήφο, έκανε λόγο για φυγομαχία, θυμίζοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που απουσιάζει από μία κρίσιμη ψηφοφορία.

Προφανώς αναφερόταν στην απουσία της από την ψηφοφορία του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια κάτι που ενόχλησε την Φ. Γεννηματά, η οποία από την Κρήτη όπου βρίσκεται επέστρεψε τα πυρά:

«Είναι επιλογή μου και απόφασή μου, να πράξω ότι είναι αναγκαίο για να κρατηθεί ψηλά το επίπεδο της προεκλογικής περιόδου. Γι’ αυτό και δεν θα απαντώ σε κάθε είδους προκλήσεις και μικρότητες, που αποσκοπούν μόνο σε προσωπική προβολή. Ψυχραιμία και μέτρο. Οι προοδευτικοί πολίτες απαιτούν από εμάς να διαφυλάξουμε την ενότητα της παράταξης».

Πηγή: Νέα Σελίδα