Μεγάλη διασπορά κορονοϊού σε κλινική μη covid, και συγκεκριμένα στην Παθολογική, παρατηρήθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, προκαλώντας έντονη ανησυχία.

Ads

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, το ποσοστό θετικότητας από rapid test που έγιναν σε ασθενείς εκτός της Παθολογικής Κλινικής, κινητοποίησε την ιατρική κοινότητα του νοσοκομείου, η οποία προχώρησε σε μοριακό έλεγχο των ασθενών που βρέθηκαν θετικοί, έτσι ώστε να βεβαιωθούν για το ακριβές και αληθές του αποτελέσματος.

Όπως αναφέρθηκε στην ΕΡΤ, η είδηση της μόλυνσης με Covid, ασθενών που νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική τραυματίζει την αξιοπιστία του ιδρύματος, όταν μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες ότι ανεμβολίαστοι συνοδοί ασθενών αφενός παραμένουν στους θαλάμους ασθενών (απαγορεύεται από τον κανονισμό του ιδρύματος, αλλά και από τα μέτρα κατά της διασποράς της πανδημίας), έχοντας κάνει μόνο rapid tests.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το νοσοκομείο ξεπέρασε το φράγμα των 100 νοσηλειών, με το ιατρικό προσωπικό να αναζητά έκτακτες λύσεις. Τα οκτώ κρεβάτια της ΜΕΘ είναι κατειλημμένα, ενώ κάθε που αδειάζει ένα υπάρχει αναμονή για διασωλήνωση. Χθες, δύο ασθενείς διασωληνώθηκαν εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας

Ads