Οστά, πιθανότατα ανθρώπινα, εντόπισαν χωρικοί την περασμένη Παρασκευή μέσα σε παλιό εκκλησάκι στη περιοχή Λαγκάδα στης Μάνης, κάτι το οποίο σήμανε συναγερμό στις αρχές και την οικογένεια του Μάριου Παπαγεωργίου, τον οποίο αναζητούν από το 2012.

Ads

Σύμφωνα με το «Φως στο Τούνελ», το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα  δεν λειτουργεί εδώ και πενήντα χρόνια και δεν διαθέτει πόρτα. Βρίσκεται  σε πλαγιά  και το μονοπάτι που οδηγεί σ’ αυτό, είναι δύσβατο.

Οι μάρτυρες ειδοποίησαν τις αρχές, οι οποίες παρέδωσαν τα οστά για εξέταση. Αν επιβεβαιωθεί ότι είναι ανθρώπινα, θα σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Την Πέμπτη 9 Αυγούστου του 2012 η Βαρβάρα Θεοδωράκη είδε για τελευταία φορά τον 26χρονο τότε, γιο της. Οπως προέκυψε από την έρευνα, ο Πέτρος Μιχαλεάκος έστησε την απαγωγή του Μάριου Παπαγεωργίου και στη συνέχεια προσποιείτο τον δήθεν διαπραγματευτή και δήθεν έκανε εκείνος τις συνεννοήσεις με τους απαγωγείς, απαιτώντας από την μάνα του νεαρού να μην απευθυνθεί στις Αρχές.

Ads

Όταν τελικά απευθύνθηκε σε αυτές τον συνέλαβαν για την απαγωγή όπως και τους συνεργούς του.

Πρωτόδικα, ο Πέτρος Μιχαλεάκος που επιμένει να αρνείται την εμπλοκή του καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε 23 χρόνια για σύσταση συμμορίας, διάπραξη κακουργήματος, αρπαγή κατά συναυτουργία και απόπειρα εκβίασης. Στη σύζυγο του Βούλα Σιούταλου επεβλήθη ποινή 18 χρόνων για αρπαγή από κοινού, απλή συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και σύσταση συμμορίας για διάπραξη κακουργήματος.

Για την υπόθεση του Μάριου έχουν καταδικαστεί άλλα τέσσερα άτομα, ενώ δύο αθωώθηκαν. Στον Αναστάσιο Μπασαντή, επιβλήθηκε η ποινή των 6 χρόνων με αναστολή, για άμεση συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης. Ο Αριστείδης Κορέντιος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 χρόνων με αναστολή, για την ένταξη σε συμμορία προς διάπραξη κακουργήματος. Τα αδέλφια Γεράσιμος και Βασίλης Ταμπακάκης καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 3 και 2 χρόνων αντίστοιχα, που είναι εξαγοράσιμες. Οι τελευταίοι τρεις, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, συμμετείχαν στην απόπειρα απαγωγής της μητέρας του Μάριου, Βαρβάρας Θεοδωράκη. Αθώοι κρίθηκαν η σύζυγος του Κορέντιου, και ο Π. Χ. , λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.