Ακόμη μία… «πόρτα» τρώνε οι Χρυσαυγίτες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων, κατέστησε, ομόφωνα, ως ανεπιθύμητους τους εκπροσώπους της νεοναζιστικής οργάνωσης σε κάθε εκδήλωση για τις εθνικές επετείους.

Ads

Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίασή του, την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017, το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς αναγνωρίζοντας την μαρτυρική ιστορία του τόπου, τα θύματα, τους αγώνες των κατοίκων και τα ανεξίτηλα σημάδια από το σαρωτικό πέρασμα του ναζισμού από το τόπο και την πόλη που η κεντρική της πλατεία έχει μνημείο εκτελεσμένων από τους ναζί, την δυναμική και έμπρακτη αντίθεση των πολιτών της πόλης σε κάθε είδους φασιστική, ναζιστική και μισαλλόδοξη προπαγάνδα, επιβεβαιώνει ότι ο ναζισμός, ο ρατσισμός, ο φασισμός και γενικότερα η μισαλλοδοξία δεν μπορεί να φωλιάσει στη Λιβαδειά, την πόλη που με ανθρωπιά άνοιξε τις πόρτες των σπιτιών της στους κατατρεγμένους πρόσφυγες.

Οι φασίστες είναι το μακρύ χέρι της μεγάλοεργοδοσίας, τα τσιράκια των εφοπλιστών και των βιομηχάνων. Έχουν αναλάβει εργολαβία το χτύπημα του εργατικού λαϊκού κινήματος, όπου σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε. και των μονοπωλίων. Ο λαός με την δράση του και τους αγώνες του, όπως και στο παρελθόν, θα τσακίσει και θα στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το εγκληματικό, φασιστικό μόρφωμα της Χ.Α.

Ads

Για την προστασία των πολιτών και την προάσπιση του λαού απέναντι στο ρατσιστικό δηλητήριο και τα μισαλλόδοξα μηνύματα της Χρυσής Αυγής που αποτελεί τη βάση της ναζιστικής ιδεολογίας της, οι πολιτικοί εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής, συμπεριλαμβανομένων και των αιρετών, θεωρούνται ως ανεπιθύμητα πρόσωπα σε κάθε εθνική επετειακή εκδήλωση.».