Για ανεπάρκειες στις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια του χθεσινού τηλεοπτικού μηνύματός του έκανε λόγο η γνωστή καθηγήτρια Ιατρικής και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Αθηνά Λινού.

Ads

Μιλώντας Στο Κόκκινο επισήμανε ότι για πρώτη φορά γίνεται παραδοχή  από επίσημα χείλη για το θέμα του συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ για την ενίσχυση με 100 λεωφορεία ως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας λέει πως αυτό έπρεπε να έχει γίνει από χτες.

Σημείωσε ότι υπήρξαν κάποια θετικά, ωστόσο, ανεπαρκή ακόμη μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ενώ τόνισε ότι σειρά εφαρμόσιμων μέτρων για τα σχολεία και τους πρόσφυγες ακόμα απουσιάζουν από τις πολιτικές αποφάσεις.

Μια σειρά μέτρων όπως αξιοποίηση των υπαίθριων χώρων στα σχολεία, τηλεργασία ακόμα και στο 100% -και στο Δημόσιο- αλλά και «εν λευκώ» υγειονομική κάλυψη και προστασία προσφυγών μεταναστών χωρίς να τους ζητούνται χαρτιά, ώστε ένα μην κρύβονται αυτοί οι άνθρωποι, είναι από τις λύσεις που δεν έχουν εφαρμοστεί τόνισε.