Το κύμα κακοκαιρίας χτύπησε και την Ήπειρο με ανεμοστρόβιλο να πλήττει το μεσημέρι το παραλιακό χωριό Καστροσυκιά στην Πρέβεζα.

Ads

Δένδρα ξεριζώθηκαν ενώ σε σπίτια και επιχειρήσεις προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές. Κεραμίδια και καπνοδόχοι έπεσαν από στέγες, έσπασαν τζαμαρίες, ενώ δέντρα ξεριζώθηκαν από τους ισχυρούς νέμους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσα-Πρέβεζα, στο ύψος της Καστροσυκιάς, από την πτώση δέντρων διεκόπη για πολύ ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων.

Νωρίτερα, σε Φθιώτιδα και Δυτική Αχαΐα παρουσιάστηκαν επίσης αρκετά προβλήματα από την κακοκαιρία.

Ο Σπερχειός ποταμός υπερχείλισε και τα νερά σκέπασαν εκατοντάδες στρέμματα, και στον δρόμο προς Φραντζή – Γοργοπόταμο και τις άλλες κοινότητες της περιοχής, το ποτάμι βγήκε στο δρόμο.

Ads

Στην Πάτρα, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, της βροχόπτωσης και των ανέμων, η θάλασσα στη μαρίνα της πόλης βγήκε στη στεριά, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο δρόμος και τα οχήματα να γίνονται σχεδόν αμφίβια, καθώς ουσιαστικά επιπλέουν.

Δύσκολες ώρες για τους κατοίκους της Δυτικής Αχαΐας για τέταρτη ημέρα, μετά τις πλημμύρες της περασμένης Παρασκευής.

Εξαιτίας της βροχόπτωσης των τελευταίων ωρών, ανέβηκε η στάθμη του νερού στο Μετόχι, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, πλημμύρισαν σπίτια και αγροικίες.

Καταπτώσεις βράχων στην Καρδίτσα

Τοπικές καταπτώσεις βράχων προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι και σε ορισμένες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, κυρίως στην περιοχή της Αργιθέας, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν από τα συνεργεία της Π.Ε. Καρδίτσας, και των δήμων, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Νούσιος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η άνοδος της στάθμης των ποταμών είναι σε κανονικά επίπεδα.

Πρώτα χιόνια στον νομό Τρικάλων

Στο μεταξύ, τα πρώτα χιόνια έπεσαν στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων στην περιοχή της Μαρόσας στα 1.500 μέτρα υψόμετρο, σύμφωνα, πάντα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Την ίδια ώρα, οι ισχυροί άνεμοι και οι βροχοπτώσεις της πρόσφατης κακοκαιρίας έχουν προκαλέσει προβλήματα σε ορισμένες περιοχές του νομού.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό / Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης, έχουν σημειωθεί καταπτώσεις βράχων στις περιοχές Πύλης, Μεσοχώρας, Μυροφύλλου, όπως και Πύλης- γέφυρα Αλεξίου, ενώ σε υψηλά επίπεδα είναι η στάθμη του Πορταϊκού ποταμού και του Πηνειού επίσης.

Επισημαίνεται πως η κυκλοφορά των οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο Μεγάλα Καλύβια- Μαγούλα είχε διακοπεί νωρίτερα. Εννέα μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων συνδράμουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.