Την έδρα του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Θέμη Χειμάρα, ανέλαβε η πρώτη επιλαχούσα στον νομό Φθιώτιδας, Ελένη Μακρή-Θεοδώρου, στον απόηχο του σκανδάλου απευθείας συμβάσεων με το Δημόσιο του «γαλάζιου» βουλευτή που οδήγησε στην παραίτησή του.  

Ads

Η κα Μακρή-Θεοδώρου ορκίστηκε και αμέσως ανέλαβε καθήκοντα βουλευτού, ενώ είχε διατελέσει βουλευτής και κατά την περίοδο 17/06/2012-31/12/2014, επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά.

Υπευνθυμίζεται ότι ο κ. Χειμάρας μπήκε στο στόχαστρο του οικονομικού εισαγγελέα, Χρήστου Μπαρδάκη, ο οποίος παρήγγειλε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μετά τις αποκαλύψεις σχετικά με την εκτυπωτική εταιρεία του τέως βουλευτή, που φέρεται να έχει εισπράξει τουλάχιστον 400.000 ευρώ σε προμήθειες από το καλοκαίρι του 2019, όταν ο ίδιος εξελέγη στο ελληνικό κοινοβούλιο με τη Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας διενεργεί έρευνα σε βάρος του κ. Χειμάρα, που ελέγχεται για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, όπως είναι η ηθική αυτουργία σε απιστία και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ στο στόχαστρο της εισαγγελικής έρευνας έχουν μπει και εκπρόσωποι Δήμων που ελέγχονται για απιστία, σχετικά με τις δουλειές που ανέθεταν στην εταιρία του νεοδημοκράτη πρώην βουλευτή.

Ads