«Αχθοφόρο παλαιοκομματικών συμπεριφορών και συνδρόμων» αποκαλεί τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη κατηγορώντας τον ότι στην πιο κρίσιμη και καθοριστική στιγμή των σκληρών διαπραγματεύσεων με τους δανειστές απειλεί υποτιμώντας κατά βούληση τη λαϊκή ετυμηγορία και εντολή.

Ads

«Ο νεοφιλελεύθερος φιλομνημονιακός κομπάρσος της πολιτικής σκηνής… «βρυχάται» και απειλεί εκ νέου, υποτιμώντας και αγνοώντας κατά βούληση τη λαϊκή ετυμηγορία και εντολή» αναφέρει η Μαρίνα Χρυσοβελώνη. 

Μάλιστα κατηγορεί τον Σταύρο Θεοδωράκη ότι «ονειρεύεται λύσεις πολιτικής ανωμαλίας προς χάριν του παλιού συστήματος και των κατεστημένων συμφερόντων που υπηρετεί. Θα μείνει με τις απειλές και τις ορέξεις του…».

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του επικεφαλής του Ποταμιού από τα Χανιά όπου μεταξύ άλλων σημείωνε ότι «οι ακροδεξιοί και οι ακροαριστεροί που συστεγάζονται σήμερα στην κυβέρνηση δεν μπορούν να προσφέρουν λύσεις προς όφελος των πολλών».

Ads

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο το Ποτάμι να κατέβει στις εκλογές σε συνεργασία με άλλα κόμματα υποστήριξε ότι «η χώρα για να πάει μπροστά χρειάζεται μεγάλες αλλαγές και όχι μεγάλα παζάρια και μεγάλους συνεταιρισμούς». 

Διεμήνυσε ότι «το Ποτάμι δεν θα γίνει σανίδα σωτηρίας για όσους έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση». «Στις εκλογές θα κατέβουμε μόνοι μας, ενισχυμένοι με όλους αυτούς που καθημερινά απογοητεύονται από μια πολιτική που μόνο προοδευτική δεν είναι» είπε ο ίδιος.

Στο ερώτημα αν το Ποτάμι επιμένει ότι θα ψηφίσει την συμφωνία που θα φέρει ο κ.Τσίπρας, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι «θα ψηφίσουμε μια συμφωνία που θα μας κρατήσει στην Ευρώπη και αμέσως μετά θα δώσουμε τη μάχη για μεταρρυθμίσεις και αλλαγές».