«Δεν υπάρχουν σενάρια ρήγματος στην συγκυβέρνηση», δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, η οποία πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τη συνάντηση του Πάνου Καμμένου με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ads

Ωστόσο, όπως σημείωσε η κ. Παπαδοπούλου, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι ένας εταίρος με άποψη και θέσεις.

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ υπογράμμισε πως η συζήτηση στην κοινοβουλευτική ομάδα ήταν εφ’ όλης της ύλης και επικράτησαν ήπιοι τόνοι, ενώ παρέπεμψε στις δηλώσεις που θα κάνει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ο Πάνος εντός της ΚΟ αναφερόμενος στις δημόσιες αντιπαραθέσεις στελεχών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, φέρεται να χαρακτήρισε υγιείς τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις και διαφωνίες. «Είμαστε 154, μιλάμε για έναν που συνεχώς διαφωνεί, μπορεί να του γίνει και μια παρατήρηση», φέρεται να ανέφερε ο Πάνος Καμμένος. «Όταν υπάρχει συμφωνία σε επίπεδο κορυφής, μπορεί να τραβηχτούν και κάποια αυτιά για να πέσουν οι τόνοι», δήλωσε για το ίδιο θέμα ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Κατσίκης.

Ads

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ προσερχόμενος στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί σε ζητήματα ανταλλαγής σημειώνοντας πως ούτε και η τουρκική πλευρά έχει θέσει τέτοιο αίτημα.

«Η Τουρκία λειτουργεί με τη λογική του Εξπρές του Μεσονυκτίου» ανέφερε για να προσθέσει ότι η Τουρκία έχει θεσμοθετήσει το καθεστώς της ανταλλαγής ομήρων. Παράλληλα, ο Πάνος Καμμένος υπερασπίστηκε τον όρο «ομηρία» για τους δύο Ελληνες που κρατούνται στην Αδριανούπολη, λέγοντας ότι τον ίδιο όρο χρησιμοποίησε και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Αναφερόμενος στη σύλληψη Τούρκου πολίτη στον Εβρο είπε «πιάσαμε και εμείς έναν», σημειώνοντας ότι δεν είναι κουρδικής καταγωγής. Επιβεβαίωσε μάλιστα πως ήταν μια παρέα τεσσάρων ατόμων που βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ και χτυπούσαν τις σιδεριές στα σύνορα για να περάσουν στην ελληνική πλευρά. Οι τρεις τους φοβήθηκαν τα πυρά του τουρκικού στρατού και έπεσαν στο έδαφος αλλά ο τέταρτος πέρασε στην ελληνική πλευρά.