Δώδεκα χρόνια μετά το θάνατο του Κώστα Τσαλικίδη, που τον Μάρτιο του 2005 βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο σπίτι του, λίγο πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, μια συγκλονιστική συνέντευξη – ντοκουμέντο του αδερφού του, Παναγιώτη Τσαλικίδη, έρχεται στο φως. 

Ads

Πρόκειται για ανέκδοτο αρχειακό υλικό από την εκπομπή «Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα», του Στέλιου Κούλογλου, που παρουσιάστηκε στην εκπομπή του Alpha «Checkpoint» της Γιάννας Παπαδάκου. 

Ο θάνατος του Κώστα Τσαλικίδη συνδέθηκε με την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών  πολιτικών προσώπων και του Κώστα Καραμανλή. 

Η υπόθεση ανοίγει και πάλι από την Εισαγγελία Εφετών μετά την απόφαση – κόλαφο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις έρευνες των δικαστικών και αστυνομικών αρχών στην Ελλάδα.

Ads

Τα ΕΔΑΔ αποδέχεται ότι «εντοπίστηκαν χαρακτηριστικά ασυμβίβαστα με το σενάριο της αυτοκτονίας και ότι δεν υπήρχε εμφανές κίνητρο για την αυτοκτονία. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι μετά την εκταφή διαπιστώθηκε πως το υοειδές οστό ήταν σπασμένο, κάτι που είναι συνεπές με τον στραγγαλισμό». 

Ο Παναγιώτης Τσαλικίδης, μιλώντας στην κάμερα, περιγράφει λεπτό προς λεπτό τι έγινε όταν αντίκρισε νεκρό τον αδελφό του και γιατί δεν πίστεψε ποτέ ότι επρόκειτο για αυτοκτονία. 

«Η αποκάλυψη των υποκλοπών, όχι μόνο επιβεβαίωσε τις αρχικές μας υποψίες, ότι ο θάνατος του Κώστα δεν ήταν αυτοκτονία αλλά ταυτόχρονα μας έδωσε κι ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο, αυτός ο θάνατος, αυτή η δολοφονία λάμβανε μέρος», λέει ο Παναγιώτης Τσαλικίδης. 

Δείτε το βίντεο με την συνέντευξη του Παναγιώτη Τσαλικίδη, τα όσα λέει στην κάμερα η θεία του Κώστα Τσαλικίδη αλλά και τα νέα στοιχεία για την υπόθεση που παρουσιάζει η εκπομπή του Alpha «Checkpoint».