Σφοδρή κριτική στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την προεκλογική του ομιλία στα Χανιά.

Ads

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων μίλησε για «επιτελικό παρακράτος», χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη «πρωταθλητή των απευθείας αναθέσεων, της διαφθοράς και των μετακλητών υπαλλήλων».

«Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι δεν ήμουν εθνικός κίνδυνος, σε σχέση με την παρακολούθησή μου, στο πρόσφατο debate. Η παρακολούθηση δημιουργεί δυστυχώς μια νέα κατάσταση για την ελληνική δικαιοσύνη. Tα ελληνόπουλα φεύγουν στο εξωτερικό γιατί έχουμε μια άνιση ανάπτυξη. Επίσης ο κ. Τσίπρας δεν κάνει τίποτα άλλο από το να τάζει. Ο κ. Μητσοτάκης λέει λαϊκιστή τον κ. Τσίπρα, αλλά και ο ίδιος είναι λαϊκιστής με γραβάτα! Επαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας στα πρότυπα του 2010», ανέφερε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστρεψε τα βέλη του και στον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «αν δεν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση ο Τσίπρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποτελούσε ήδη παρελθόν από το βάρος των σκανδάλων των τελευταίων μηνών».

Ads

«Ο μόνος που τον κρατάει όρθιο είναι η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπολίτευση χωρίς έρμα», σημείωσε και χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «χορηγό» της ΝΔ.
Έκανε λόγο ακόμα για μίμηση του Ανδρέα Παπανδρέου και επεσήμανε πως «Ανδρέας Παπανδρέου και Πρέσπες του Αιγαίου δεν πάνω μαζί κύριε Τσίπρα».

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες

«Η ρητορική περί συνεργασιών έχει μόνο ένα σκοπό, να αναχαιτίσει αυτή την πορεία του ΠΑΣΟΚ» είπε, τονίζοντας ότι το «ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό».

«Καλώ την καθεμία και τον καθένα από εσάς να δώσουμε αγώνα 9 ημερών και στις 21 Μαϊου να στείλουμε Τσίπρα και Μητσοτάκη στο χρονοντούλαπο της ιστορίας», είπε ο κ. Ανδρουλάκης και συμπλήρωσε: «Εννέα μέρες έμειναν και αγωνιζόμαστε απέναντι σε δύο επικίνδυνα συστήματα εξουσίας που αντί να προσφέρουν ενότητα και προοπτική στον ελληνικό λαό παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια και προσφέρουν διχασμό και τοξικότητα (…) Δεν διστάζουν να επιστρατεύσουν το ψηφιακό τους παρακράτος για να κατακτήσουν την εξουσία. Μην ενδώσετε στην τρομοκρατία και τον φόβο. Επενδύστε στην ελπίδα και την προοπτική για εσάς, τα παιδιά και τα εγγόνια σας».

«Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ είναι εμπόδιο και ανάχωμα. Στις 21 Μαΐου πρέπει να μπούμε ανάχωμα στον ευτελισμό των κοινοβουλευτικών ηθών. Έχουμε χρέος να στηρίξουμε ανθρώπους που επενδύουν στον ορθό λόγο. Θα συγκρουστούμε με τον οποιονδήποτε υπονομεύσει το δημόσιο συμφέρον», σημείωσε κατά την ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

«Εμπιστοσύνη σημαίνει να υπάρχει δικαιοσύνη για όλους. Οι άνθρωποι νιώθουν πληγωμένοι. Να μη φοβούνται οι αδύναμοι άνθρωποι ότι θα χάσουν την πρώτη κατοικία. Για τους νέους η αξιοπρέπεια είναι να έχουν πρόσβαση σε φτηνό ενοίκιο, να φτιάξουν όπως θέλουν την οικογένειά τους», επεσήμανε και συνέχισε:

«Να εμπιστευτείτε το κόμμα των μεγάλων αλλαγών. Αυτό το κόμμα είναι το παιδί του Ανδρέα Παπανδρέου», κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Δείτε την ομιλία του Ν. Ανδρουλάκη από τα Χανιά: