«Επιχειρούν να μας εκβιάσουν με πλαστά διλήμματα, αλλά η λεηλασία τελείωσε» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο Θησείο.

Ads

«Το ΠΑΣΟΚ στέλνει σπίτι του τον κ. Μητσοτάκη, χωρίς όμως να επιστρέψουμε στο 2015 και στην καταστροφική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Τώρα τελευταία υποδύεται τον εκσυγχρονιστή ο κ. Μητσοτάκης, νομίζει ότι έτσι θα πάρει ένα μέρος των δημοκρατικών πολιτών. Δεν ξεχνάμε ότι η ΝΔ το 2009 παρέδωσε μία χρεωκοπημένη Ελλάδα και αντί να ζητήσετε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, ψηφίσατε μαζί με τον κ. Τσίπρα την έξοδο της χώρας από το ευρώ το 2010» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης. «Μόνο ο κ. Βαρουφάκης τρομοκρατεί του πολίτες με τις ”Δήμητρες”;. Ο κ. Τσακαλώτος δεν τρομοκρατεί με τα ”παράλληλα νομίσματα”;. Ο κ. Τσίπρας είναι χρυσός χορηγός του Μητσοτάκη».

Ads

«Δεν ήμουν κίνδυνος για την Ελλάδα και τη Δημοκρατία, όπως διακινούσαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ψηφιακού παρακράτους, μετά την αποκάλυψη των παρακολουθήσεων, αλλά κίνδυνος μόνο για τη Νέα Δημοκρατία. Οι 270.000 δημοκρατικοί πολίτες της χώρας, που έδωσαν το παρόν στις εσωκομματικές μας διαδικασίες αλλά και όλοι εσείς, στέλνετε ηχηρή απάντηση. Δεν θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ υποταγμένο. Ένα ΠΑΣΟΚ υποχείριο του ενός ή του άλλου. Θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ ισχυρό και πρωταγωνιστή. Θα χαλάσουμε τα σχέδια τους» υποράμμισε. «Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να σταθεί ανάχωμα στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και τον πελατειακό ελιτισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να προσφέρει μία πραγματικά προοδευτική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης για τη χώρα».

«Στις 21 Μαΐου βάζουμε τέλος στην αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη, γυρίζοντας πλάτη στο λαϊκοσμό του κ. Τσίπρα που πληρώσαμε ακριβά. Το βράδυ της Κυριακης θα εκλπαγούν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Ξεκινάει σήμερα η γιορτή της Δημοκρατίας και κορυφώνεται την Κυριακή με την ιστορική επανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ» είπε ο κ. Ανδρουλάκης. «Να πω κάτι για την Αλλαγή, γιατί κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν με λογοκλοπές να πάρουν τη λέξη. Τη λέξη μπορείτε αλλά την ιστορία δεν μπορείτε γιατί είναι χαραγμένη στην μνήμη του ελληνικού λαού. Είναι κύριε Τσίπρα οι εικόνες, οι εμπειρίες των μη προνομιούχων Ελλήνων που είδαν τη ζωή τους να βελτιώνεται» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν ταιριάζει κύριε Τσίπρα Ανδρέας Παπανδρέου και οι ιστορίες περί ”θάλασσας χωρίς σύνορα” ή ”Πρέσπες του Αιγαίου”. Αφήστε τον Ανδρέα στην αγκαλιά της ιστορίας. Όσο μας χτυπάτε και από δεξιά και από αριστερά τόσο πιο ισχυροί γινόμαστε.» Στη συνέχεια απευθυνόμενος στους νέους ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως «δεσμεύομαι προσωπικά ότι δεν θα απογοητεύσω κανένα νέο άνθρωπο. Σας δίνουμε προοπτική και όχι τα pass των 150 ευρώ όπως ο κ. Μητσοτάκης».

«Το βράδυ της Κυριακής σας περιμένω για νέο πάρτι αλλαγής στα ιστορικά γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη. Δεν περίμενα ποτέ στη ζωή μου να ζήσω αυτή τη στιγμή και σας εγγυώμαι θα κάνω τα πάντα για να είμαστε και ενωμένοι και δυνατοί» είπε στους φίλους του ΠΑΣΟΚ στο Θησείο. «Θέλουμε κυβέρνηση που να υπηρετεί το λαό και όχι κυβέρνηση που να υπηρετεί τους ισχυρούς. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμενο δυνατό».