Ευθύνες στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση επιρρίπτει για τη γνωμοδότηση του Ισίδωρου Ντογιάκου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, κάνοντας λόγο για βάναυση κακοποίηση των θεσμών «στον βωμό της συγκάλυψης».

Ads

Ο κ. Ανδρουλάκης πρόσθεσε ότι «δεν επιτρέπουν σε έναν έντιμο δικαστή, τον κ. Ράμμο, που ηγείται μιας ανεξάρτητης Αρχής, που δημιουργήθηκε για να υπάρχουν θεσμικά αντίβαρα στη Δημοκρατία μας, να κάνει τη δουλειά του και να συνεχίσει την έρευνα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υποστήριξε χαρακτηριστικά:«Αυτό συμβαίνει γιατί ο πρωθυπουργός θέλει να πάει στις επερχόμενες εκλογές, έχοντας τον ελληνικό λαό σε απόλυτο σκοτάδι όσον αφορά τα πραγματικά ευρήματα αυτής της νοσηρής υπόθεσης».

Επεσήμανε ακόμη πως είχε σημειώσει «από την αρχή ότι αυτή η ιστορία με τις υποκλοπές δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα αλλά είναι ζήτημα Δημοκρατίας, είναι ζήτημα που αφορά τους θεσμούς, το κράτος δικαίου, τη διάκριση των εξουσιών. Και πάνω απ΄ όλα αφορά τον αγώνα πολλών γενεών Ελλήνων για να έρθει η Δημοκρατία στην πατρίδα μας».

Ads

«Δεν θα επιτρέψουμε ως Δημοκρατική Παράταξη να συνεχιστεί αυτή η διολίσθηση, που επιβάλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χώρα, εκθέτοντας την διεθνώς», κατέληξε στη δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.