Μια ιδιαίτερα άβολη κατάσταση προέκυψε από τη δημοσίευση ενός ρεπορτάζ στο site της εφημερίδας ΑΠΟΨΗ την Τρίτη.

Ads

Το δημοσίευμα με τίτλο “Ο Μανιαδάκης εκβιαζόταν να δώσει ψεύτικα στοιχεία – Όλοι στο σκαμνί για τη Novartis” είχε ως αντικείμενο δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση σε ραδιοφωνικό σταθμό ενώ ξεκινούσε με την έκφραση “άστραψε και βρόντηξε ο Ανδρέας Λοβέρδος…”

Όμως η ιστοσελίδα δημοσιεύοντας το σχετικό ρεπορτάζ φαίνεται ότι άφησε αυτούσιο και το “διαβιβαστικό” κείμενου κάποιου διευθυντή η αρχισυντάκτη, ο οποίος πληροφορούσε τον συντάκτη της είδησης ότι το κείμενό της έχει αποσταλεί από τον ίδιο τον πρώην Υπουργό. Μάλιστα, επεσήμανε δύο αλλαγές στο κείμενο προκειμένου να απαλειφθούν αξιολογικές κρίσεις.

Αναλυτικά ανέφερε στο πρόσθετο κείμενο που, κατά λάθος, δημοσιεύτηκε αυτούσιο:”Το έστειλε ο Λοβέρδος για τη χθεσινή κατάθεση Μανιαδάκη. Βάλε κάτι στο σάιτ χωρίς χαρακτηρισμούς (ωμός εκβιασμός) Όχι τη λέξη ενοχοποιήσεις αλλά αν δεν μιλήσεις” . Όπως αυτό καταγράφηκε από screenshot.

Ads

image

Έτσι φαίνεται σαν το κείμενο να έχει φτάσει στην εφημερίδα από τον Ανδρέα Λοβέρδο στην εφημερίδα. Όμως,  αν κάποιος είναι αποστολέας αλλά ταυτόχρονα και πρόσωπο του ρεπορτάζ, δεν είναι πολύ κομψό να ξεκινά το “ρεπορτάζ” με τη φράση “άστραψε και βρόντηξε”. Ούτε είναι σύνηθες, οι πολιτικοί να υπαγορεύουν τα ρεπορτάζ στα ΜΜΕ.

Λίγη ώρα μετά τη δημοσίευση, πάντως, η επίμαχη φράση αφαιρέθηκε από το δημοσίευμα