Στον εισαγγελλέα οδηγήθηκε η καταζητούμενη επί 4 χρόνια Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη και η 25χρονη, που συνελήφθησαν χτες κατά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Ηλιούπολη και στον Άγιο Δημήτριο.

Ads

Οι δύο γυναίκες μετήχθησαν στην Εισαγγελία συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, σε χωριστό αυτοκίνητο η καθεμία, ενώ η Πόλα Ρούπα μόλις βγήκε από το όχημα φώναξε: «Ζήτω η επανάσταση».

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, το κατηγορητήριο για την 25χρονη άλλαξε με βάση στοιχεία και ευρήματα που προέκυψαν από το σπίτι που διέμενε η Πόλα Ρούπα στην οδό Ζαϊμη στην Ηλιούπολη και ενώ αρχικά ήταν για υπόθαλψη, προστέθηκε και η συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Την ίδια ώρα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εξετάζει τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο σπίτι της Πόλας Ρούπα και εκτιμάται ότι θα αποκαλύψουν συνεργάτες της, αλλά και γιάφκες όπου μέλη του Επαναστατικού Αγώνα κρύβουν οπλισμό και πυρομαχικά.

Ads

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πώς η αστυνομία έφτασε στη σύλληψη της Πόλας Ρούπα 

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, οι ιδιόχειρες σημειώσεις, οι πλαστές ταυτότητες και τα κλειδιά που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης, όπου διέμενε με τον 6χρονο γιο της, καθοδήγησαν τις αρχές κσι σε άλλα σημεία του νομού Αττικής.

Μεταξύ αυτών, σε ένα γκαράζ στον Άλιμο, όπου βρέθηκε οπλισμός και πυρομαχικά αλλά και το αυτοκίνητο του Νίκου Μαζιώτη που η αντιτρομοκρατική αναζητούσε από το 2013.

Επίσης, στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης, οι αστυνομικοί εντόπισαν ονόματα πολιτικών και επιχειρηματιών.

Εν τω μεταξύ, απεργία πείνας και δίψας ξεκίνησαν ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα, με αίτημα να δοθεί η επιμέλεια του γιου τους στη γιαγιά και τη θεία του. Το αίτημα υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Ανηλίκων, ωστόσο θα χρειαστεί να γίνει έρευνα για να διαπιστωθεί εάν οι συγγενείς του παιδιού τηρούν τις προϋποθέσεις να αναλάβουν την επιμέλειά του.