Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης αναζητείται για σύλληψη στο πλαίσιο του αυτοφώρου μετά την εισβολή του με όπλο στο γήπεδο, στον αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.

Ads

Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία, ενώ άκρως επιβαρυντικό είναι και το φύλλο αγώνα από τον διαιτητή Γιώργο Κομίνη. 

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη διενεργείται προανάκριση. Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, η εισβολή στο γήπεδο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα είναι αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος, για το οποίο, σύμφωνα με τον νόμο, τηρείται η διαδικασία του αυτοφώρου που επιβάλλει τη σύλληψη του δράστη εντός 24 ωρών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το αυτόφωτο λήγει σήμερα το βράδυ.

Χάος… και πιστόλια στην Τούμπα

Όλα ξεκίνησαν στο τέλος του αγώνα, στο 90′ λεπτό του ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ σημείωσε γκολ το οποίο, μετά την αρχική κατακύρωση, ακυρώθηκε ως οφσάιντ και ακολούθησε το χάος με την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα με όπλο στην μέση του. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ κυνηγούσε τον διαιτητή μαινόμενος και απειλούσε τους πάντες μαζί με τη συνοδεία του.

Ads

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως ο αρχηγός της ομάδας Βιερίνια αρνήθηκε να αποχωρήσει από το γήπεδο, όπως “διέταζε” ο Ιβάν Σαββίδης. Τελικά και μετά τα όσα συνέβησαν στον αγωνιστικό χώρο ο διαιτητής Γιώργος Κομίνης και οι δύο ομάδες αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο. Δύο ώρες ελήφθη τελικά η απόφαση για την οριστική διακοπή του ντέρμπι.

Τα όσα συνέβησαν στην Τούμπα έγιναν πρώτο θέμα σε διεθνή μέσα ενημέρωσης αθλητικά αλλά και πολιτικά:

image

image

image

image

image

image

image

Βασιλειάδης: Έτοιμοι για δύσκολες αποφάσεις μαζί με την UEFA

Ο Γιώργος Βασιλειάδης τοποθετήθηκε μετά τα όσα μελανά συνέβησαν στο γήπεδο της Τούμπας, στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, για την 25η αγωνιστική της Super League.

O υφυπουργός αθλητισμού δήλωσε πως η Πολιτεία είναι έτοιμη για «δύσκολες αποφάσεις» σε συνεννόηση με την UEFA. «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εκτρέψει από το στόχο μας» έστειλε ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. 

Αναλυτικά, η δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη: «Οι σημερινές εικόνες πληγώνουν πρώτα από όλα τους φίλους του ΠΑΟΚ και κατ’ επέκταση όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου.

Εικόνες όπου παράγοντες μπαίνουν οπλοφορώντας στους αγωνιστικούς χώρους μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω. Τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα απαιτούν γενναίες αποφάσεις. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια εξυγίανσης του ποδοσφαίρου απέναντι σε πανίσχυρους αντιπάλους και κατεστημένα κυκλώματα.

Και φέτος μετά από χρόνια είχαμε το πιο συναρπαστικό και πιο δίκαιο πρωτάθλημα. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εκτρέψει από το στόχο μας, ακόμη κι αν χρειαστεί σε συνεννόηση με την UEFA να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις».

H ΑΕΚ ετοιμάζει φάκελο σε FIFA – UEFA και Υπουργείο Δικαιοσύνης

Άμεσες θα είναι οι νομικές ενέργειες της ΑΕΚ για όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στο γήπεδο της Τούμπας στον αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.

Το νομικό επιτελείο της ομάδας ετοιμάζεται να καταγγείλει τον ΠΑΟΚ στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και σε UEFA και FIFA.

Συγκεκριμένα, ετοιμάζουν φάκελο με φωτογραφίες και βίντεο από όλα όσα συνέβησαν κατά την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη μαζί με την ασφάλεια του στον αγωνιστικό χώρο.

Οσα έγραψε ο διαιτητής Κομίνης στο φύλλο αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Ο διαιτητής της αναμέτρησης του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, Γιώργος Κομίνης, σύμφωνα με τη «Νοva», αναφέρει στο φύλλο αγώνα πως αποφάσισε να πάει στα αποδυτήρια, καθώς η κατάσταση που επικρατούσε δεν επέτρεπε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

  • Βίαιη εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο με συνοδεία ατόμων της προσωπικής του ασφάλειας.
  • Βίαιη απώθηση του Ιβάν Σαββίδη στον Βασίλη Δημητριάδη.
  • Λεκτική επίθεση του Λούμπος Μίχελ στον ίδιο τον Γιώργο Κομίνη, με τη φράση: «Έχεις τελειώσει». «Μετά απ’ όλα αυτά αποφάσισα να εισέλθω στα αποδυτήρια διότι η κατάσταση που επικρατούσε δεν επέτρεπε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα».
  • «Στα αποδυτήρια ο κ. Μηνάς Λυσάνδρου μου είπε ότι οι παίκτες είναι τρομοκρατημένοι, ενώ έκανε αναφορά και σε κατοχή όπλου απ’ την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη, το οποίο είχα δει κι εγώ».
  • Για το σκορ, ο ρέφερι έγραψε πως ύστερα από διαβουλεύσεις με τους βοηθούς του κατακύρωσε το γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ, αλλά η εισβολή του Ιβάν Σαββίδη έφερε τη διακοπή του ματς.