Ανατροπή στην υπόθεση με τον νεκρό φοιτητή στην Κάλυμνο φέρνει η απόφαση του Εισαγγελέα Εφετών να διατάξει νέα νεκροψία.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες η σορός του άτυχου 21χρονου αναμένεται να μεταφερθεί στην Αθήνα από την Ρόδο, όπου έγινε η πρώτη νεκροψία από τον ιατροδικαστή Παναγιώτη Κοτρέτσο.

Η οικογένεια του φοιτητή είχε ζητήσει να διενεργηθεί νεκροψία από τον ιατροδικαστή Φίλιππο Κουτσάφτη, αίτημα που είχε απορριφθεί από τον Εισαγγελέα.

Στη συνέχεια, ήρθε η απόφαση του Εισαγγελέα Εφετών, ενώ δεν αποκλείεται κατά την νέα νεκροψία που θα διενεργηθεί στην Αθήνα να είναι παρών και ο κ. Κουτσάφτης.

Ads

Ο κ. Κοτρέτσος είχε αποφανθεί πως ο θάνατος του 21χρονου Νίκου Χατζηπαύλου προήλθε από δυστύχημα, εκτιμώντας ότι ο άτυχος νέος έμεινε τραυματισμένος και αβοήθητος επί 36 ώρες, προτού αφήσει την τελευταία του πνοή. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, «αιτία θανάτου συνολικά είναι οι κακώσεις σε συνδυασμό με φυσική εξάντληση και σοκ. Ο θάνατος ήρθε αρκετό διάστημα μετά το ατύχημα. Το παιδί χτύπησε και έμεινε αβοήθητο».

Υπενθυμίζεται πως ο 21χρονος είχε εξαφανιστεί στις 19 Νοεμβρίου και η σορός του τελικά εντοπίστηκε έξι ημέρες μετά, πεσμένη ανάσκελα, ακριβώς κάτω από έναν αναρριχητικό βράχο, σε ένα σημείο που ορισμένοι υποστηρίζουν ότι θα μπορούσαν να έχουν εντοπίσει βοσκοί ή πεζοπόροι.

Ωστόσο, οι αρχές εκτιμούν ότι η σορός του μεταφέρθηκε εκεί εξαιτίας των χειμάρρων που δημιούργησαν οι καταρρακτώδεις βροχές που είχαν εκδηλωθεί στην Κάλυμνο τις προηγούμενες ημέρες.