Οι διαδημοτικές μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα επιτρέπονται σε όλη τη χώρα, συνεπώς και σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, ωστόσο, η  απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο στις τελευταίες τρεις περιοχές παραμένει, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ads

«Σε συνέχεια έκτακτης συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι κορωνοϊού Covid-19 που πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 2 Απριλίου και λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερα ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας, αποφασίζεται η αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου στις τρεις αυτές ΠΕ και έως τη Δευτέρα 12 Απριλίου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή είχε εισηγηθεί να μην ανοίξει το λιανεμπόριο στις τρεις περιοχές όσο και να μην επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Για το «μπλόκο» στο άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη τοποθετήθηκε ο Στέλιος Πέτσας. Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον Σκάι, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών εξήγησε ότι η απόφαση αυτή ήρθε λόγω της αυξητικής τάσης που παρουσιάζουν τα κρούσματα κορονοϊού στις τρεις περιοχές.

Ads

Αντίθετα, ο κ. Πέτσας συμπλήρωσε ότι στις υπόλοιπες περιοχές παρατηρήθηκε σταθεροποιητική τάση στο επιδημιολογικό φορτίο. «Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε προβλήματα στον εμπορικό χώρο και δεν θα έχουμε πισωγυρίσματα.», ανέφερε σχετικά με την πιθανότητα να ξανακλείσουν τα καταστήματα αν δεν τηρηθούν τα μέτρα.

Επίσης, επεσήμανε πως προς το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε τα πρώτα αυτοδιαγνωστικά τεστ. «Είμαστε στο τέλος αυτή της μεγάλης περιπέτειας. Αν τηρήσουμε τα μέτρα θα πάμε μια χαρά μέχρι το Πάσχα», τόνισε ο κ. Πέτσας.