Ερωτική αντιζηλία ήταν ο λόγος της δολοφονίας της 48χρονης Κινέζας, που είχε βρεθεί νεκρή σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στον Άγιο Παντελεήμονα στις 26 Οκτωβρίου.

Ads

Οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης από την πρώτη στιγμή εστίασαν στο έντονο στοιχείο βίας που υπήρχε στο έγκλημα, καθώς η σορός της 48χρονης που δούλευε ως μοδίστρα είχε βρεθεί κάτω από κρεβάτι, το σώμα ήταν περιτυλιγμένο με σεντόνι, το κεφάλι είχε τοποθετηθεί μέσα σε νάιλον σακούλα και είχε περιτυλιχθεί με κασκόλ, τα χέρια και πόδια ήταν δεμένα και ο λαιμός ήταν περιδεδεμένος με φουλάρι.

Η Κινέζα είχε εξαφανιστεί στις 24 Οκτωβρίου, ενώ ο εργοδότης της την αναζητούσε επί δύο ημέρες. Μάλιστα με έναν φίλο του είχαν πάει στο διαμέρισμά της, αλλά δεν είχαν καταφέρει να την εντοπίσουν, ενώ το σπίτι έμοιαζε άδειο. Λίγες ώρες αργότερα από το σπίτι άρχισε να αναδύεται μια δυσάρεστη μυρωδιά, με τους γείτονες της 48χρονης να ειδοποιούν εκ νέου τον εργοδότη της και τότε να αποκαλύπτεται το πτώμα της. Από την πρώτη στιγμή οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. «στράφηκαν στον κύκλο των προσωπικών επαφών και γνωριμιών του θύματος και μέσα από τη διαδικασία αυτή προδιαγράφηκε η ύπαρξη προσωπικών διαφορών του θύματος, με 27χρονη υπήκοο Μπαγκλαντές, στο πρόσωπο της οποίας εστιάσαμε το ερευνητικό μας ενδιαφέρον», όπως ανέφερε στην επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης.

Κατά την προανακριτική διαδικασία, που διενεργήθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και υπό την πίεση των αντιφάσεων στις οποίες περιέπεσε, η 27χρονη τελικά ομολόγησε τη διάπραξη της ανθρωποκτονίας, περιγράφοντας με λεπτομέρειες τις πράξεις της. Αιτία της στυγερής δολοφονίας είναι η ζήλια της 27χρονης υπηκόου Μπαγκλαντές, καθώς κατά το παρελθόν (σ.σ. μέχρι το 2013) η 48χρονη Κινέζα είχε ερωτική σχέση με τον εργοδότη της, ο οποίος μετά τον χωρισμό τους παντρεύτηκε την 27χρονη ομοεθνή του. Όπως προέκυψε, τρεις ημέρες πριν βρεθεί η σορός της δολοφονηθείσας, μετέβησαν μαζί στο σπίτι του θύματος, προκειμένου να συζητήσουν για τις μεταξύ τους διαφορές.

Ads

Εκεί η δράστιδα προχώρησε στην εγκληματική της ενέργεια, χρησιμοποιώντας αρχικά ηλεκτρικό σίδερο, με το οποίο τη χτύπησε στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια την έπιασε από το λαιμό και την έπνιξε με τα χέρια της. Πιο αναλυτικά, η 48χρονη φαίνεται ότι κατάφερε στην 27χρονη ένα χτύπημα σ το κεφάλι, ωστόσο, εκείνη κατάφερε να την ακινητοποιήσει. Της έκλεισε τη μύτη και το στόμα και όταν η Κινέζα έχασε τις αισθήσεις της την έβαλε μια σακούλα στο κεφάλι και την έσφιξε με ένα κασκόλ στο λαιμό για να βεβαιωθεί ότι πέθανε. Στη συνέχεια τύλιξε το σώμα της με σεντόνια και το έκρυψε κάτω από το κρεβάτι.

Τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος της υπηκόου Μπαγκλαντές, βρέθηκε μεταξύ άλλων σημείων, στην εξωτερική επιφάνεια της σακούλας με την οποία ήταν καλυμμένο το κεφάλι του θύματος.