Εισηγήσεις για ανασχηματισμό πριν από τον α’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών δέχεται σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καθώς η ΝΔ μπαίνει στην τελική ευθεία για τις διπλή εκλογική μάχη με πολλά ανοιχτά εσωκομματικά μέτωπα τόσο στο αυτοδιοικητικό πεδίο (αντάρτες υποψήφιοι), όσο και με αφορμή το ευρωψηφοδέλτιο (κόντρα καραμανλικών – σαμαρικών).

Ads

Ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται πάντως να έχει λάβει απόφαση για ανασχηματισμό και μάλιστα ευρύ μετά τις ευρωεκλογές. Προς το παρόν αναμένεται να ξεκινήσει κύκλο περιοδειών προκειμένου να ενισχύσει τους υποψήφιους της ΝΔ και να διαφημίσει την έξοδο στις αγορές και το κοινωνικό μέρισμα που θεωρούνται τα δυνατά χαρτιά από το πρωθυπουργικό επιτελείο.

Σύμφωνα με διαρροές από το Μαξίμου στον Τύπο στόχος της ΝΔ είναι να κερδίσει έστω και με πολύ μικρή διαφορά τις διπλές εκλογές το αποτέλεσμα των οποίων ίσως κρίνει και τις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις, για παράδειγμα το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών.

Η κυβέρνηση αναμένει και την επιβεβαίωση του πρωτογενούς πλεονάσματος από τη Eurostat μετά τις γιορτές με την ελπίδα ότι η συζήτηση θα στραφεί στην οικονομία. Ωστόσο, αναμένεται να επανέλθει το θέμα Μπαλτάκου καθώς μετά το Πάσχα θα διεξαχθεί η σχετική προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή την οποία έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ads