Ο ανασχηματισμός στην κυβέρνηση βρίσκεται προ των πυλών, και αν και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, την αρχή έκανε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, προαναγγέλλοντας ανασχηματισμό, με νέα υπουργεία και τη συμμετοχή εξωκοινοβουλευτικών προσωπικοτήτων.

Ads

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυβερνητική εκπρόσωπος μίλησε για δομικό ανασχηματισμό και προσδιόρισε χρονικά τις ανακατατάξεις για μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στόχος μας είναι μια ευέλικτη, γρήγορη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν είναι θέμα προσώπων. Εχουμε μπροστά μας ένα πιο σοβαρό θέμα, το προσφυγικό, ως προτεραιότητα της ατζέντας μιας κυβέρνησης. Θα δοθεί βάρος στο υπουργείο Μετανάστευσης», σχολίασε η Όλγα Γεροβασίλη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται να συσταθεί αυτόνομο υπουργείο για τη Μεταναστευτική Πολιτική.

Η κ.Γεροβασίλη δεν προσδιόρισε ακριβώς τον χρόνο του ανασχηματισμού στην κυβέρνηση, αλλά δήλωσε ότι: «Εκείνο που ξέρω είναι η δήλωση του πρωθυπουργού ότι θα ασχοληθεί με το θέμα, ότι θα αναδομηθεί η κυβέρνηση, μετά τις διαδικασίες που θα ολοκληρωθούν στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ads

«Θεωρητικά θα μπορούσε να γίνει ανά πάσα στιγμή» σημείωσε και πρόσθεσε: «Θα μπορούσε να είναι και πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Και στο πρώτο κυβερνητικό σχήμα υπάρχουν πρόσωπα έξω από το στενό  κομματικό περιβάλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Ανοικτό είναι όλο αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ανοικτός στις κοινωνικές δυνάμεις που τον στήριξαν και τον στηρίζουν και πρέπει αυτές να εκφράζονται».

Σχολιάζοντας παράλληλα αν τα πρόσωπα αυτά θα προέρχονται και από το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας τόνισε ότι σε όλη την Ευρώπη η σοσιαλδημοκρατία μετατοπίστηκε εκτός από τη χώρας μας. «Η σοσιαλδημοκρατία ταυτιζόμενη με το νεοφιλελευθερισμό συρρικνώθηκε δραματικά αυτό είχε ως αποτέλεσμα προσωπικότητες από το χώρο αυτό να έρθουν κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζοντας την κυβερνητική προσπάθεια», είπε.

Δείτε το βίντεο:

Οι διαδικασίες θα δρομολογηθούν μετά τις εσωκομματικές διαδικασίες που θα ολοκληρωθούν στην Κεντρική Επιτροπή την Κυριακή με την εκλογή γραμματέα του κόμματος και Πολιτικής Γραμματείας

Εκτιμάται ότι ο πρωθυπουργός θα περιμένει και την απόφαση του ΣτΕ για τον νόμο Παππά και μετά θα λάβει τις όποιες αποφάσεις του με γνώμονα και την εν εξελίξει διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για τη δεύτερη αξιολόγηση.