Καμία απεργιακή πρόταση δεν συγκέντρωσε το απαιτούμενο ποσοστό στη συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η αναστολή της απεργίας των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης.

Ads

 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με ανοιχτά τα σχολεία. Όπως αναφέρεται στο “Alfavita” οι καθηγητές αναμένεται να προχωρήσουν σε άλλες μορφές δράσης, τις οποίες θα αποφασίσουν σε εκ νέου σύγκληση της Ολομέλειας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
 
Την ίδια ώρα οι καταλήψεις από τους μαθητές στα σχολεία συνεχίζονται και αυξάνονται. Σύμφωνα με στοιχεία των περιφερειακών διευθύνσεων, υπό κατάληψη βρίσκεται το 10% με 15% των σχολείων πανελλαδικά.
 
Ειδικότερα τα υπό κατάληψη σχολεία στην Αττική είναι περίπου 70 και στο νομό Θεσσαλονίκης 40. Επίσης, καταλήψεις έχουν πραγματοποιηθεί σε σχολεία των νομών Μεσσηνίας, Κορινθίας, Αρκαδίας, Μαγνησίας, Πέλλας, Κιλκίς, Ρεθύμνου κ.ά.
 
Το υπουργείο Παιδείας ενάντια στο μέτωπο των μαθητών, που έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των καθηγητών τους, ενώ παράλληλα διαμαρτύρονται για τις αλλαγές που φέρνει ο νόμος για το νέο λύκειο, σχεδιάζει να απαντήσει με Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο θα ορίζει ότι «στα σχολεία που γίνεται κατάληψη πάνω από 3 ημέρες θα παρατείνεται αντίστοιχα το διδακτικό έτος».