«Σε ένα μήνα περίπου θα έχουμε τελειώσει», δήλωσε η επικεφαλής της ανασκαφής στον τάφο της Αμφίπολης, Κατερίνα Περιστέρη, σχολιάζοντας αναφορές που έκαναν λόγο για συνέχιση των ανασκαφών μέχρι τα Χριστούγεννα.

Ads

Σχετικά με τις επικρίσεις πως «παίζει» πολιτικά παιχνίδια η Κατερίνα Περιστέρη απάντησε: «Τη δουλειά μας κάνουμε. Ούτε οικονομικά, ούτε πολιτικά συμφέροντα εμπλέκονται. Αγωνιζόμαστε για την έρευνά μας». Επιπλέον όταν ρωτήθηκε για την αντιπαράθεσή της με την αρχαιολόγο Όλγα Παλαγγιά τόνισε πως «δεν πρόκειται να ασχοληθεί περισσότερο». Ωστόσο επανέλαβε πως πρόκειται για μνημείο του 4ου π.Χ. αιώνα, άποψη με την οποία έχει διαφωνήσει η Όλγα Παλαγγιά, που εκτιμά πως το μνημείο είναι του 1ου αιώνα και έχει χρηματοδοτηθεί από τους Ρωμαίους,

Οι αρχαιολόγοι συνεχίζουν τις ανασκαφές και τις εργασίες υποστύλωσης για να μπορέσουν να περάσουν στον θάλαμο, πίσω από τις Καρυάτιδες. Σημειώνεται πως από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί για τις ανασκαφές στο σημείο περίπου 400.000 ευρώ, ενώ έχουν γίνει και δωρεές από την Εθνική Τράπεζα (σε είδος) και από τη ΔΕΣΦΑ Ελληνικά Πετρέλαια (χρηματική).