Κατάληψη έξω από τον πολυχώρο Σπούτνικ στο Μεταξουργείο, όπου έχει προγραμματιστεί εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Νίκο Βούτση και θέμα «το πολιτικό μας σχέδιο με προτεραιότητα στην κοινωνία και τους πολίτες», πραγματοποίησαν αναρχικοί. 

Ads

Περίπου 70 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το χώρο και δεν άφηναν για περίπου μια ώρα τους συμμετέχοντες να μπουν στον χώρο της εκδήλωσης. 

Σε ανάρτησή τους στο Indymedia νωρίτερα οι αναρχικοί καλούσαν σε ενίσχυση της κινητοποίησης «από δεκάδες συντρόφους και συντρόφισσες, στον πολυχώρο Σπούτνικ, Κεραμεικού 46 και Μυλλέρου στο Μεταξουργείο, τον οποίο διαχειρίζεται η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό την ματαίωση ομιλίας του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και προέδρου της βουλής Νίκου Βούτση» που είχε προγραμματιστεί για τις 19.00.

«Οι ιδιαίτερες ευαισθησίες (;!) της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στα κινήματα και στα ανθρώπινα δικαιώματα (sic), το θέμα της ομιλίας και η παρουσία του ανώτατου αυτού κυβερνητικού στελέχους κρίθηκαν ικανός συνδυασμός για να αποφασίσουμε τον αποκλεισμό της εισόδου με σκοπό τη ματαίωση της εκδήλωσης. Όπως οι κρατικές δυνάμεις εισβάλλουν στα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα έτσι κι ο κόσμος του ακηδεμόνευτου αγώνα πηγαίνει σε κομματικά, κυβερνητικά και κρατικά εδάφη σε μια στοιχειώδη συλλογική απάντηση στην καταστολή», αναφέρουν στο σχετικό κείμενο.

Ads

Συνδέουν δε, την παρέμβασή τους με την εκκένωση της κατάληψης ΤΕΡΜΙΤΑ στον Βόλο. «Η αστυνομική εισβολή και εκκένωση της κατάληψης Τερμίτα στον Βόλο, την Πέμπτη 4/1/18, σε παρατημένο εδώ και χρόνια κτιριακό συγκρότημα ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η προσαγωγή 3 καταληψιών και η άμεση κατεδάφισή του με προφανή σκοπό να μην ανακαταληφθεί, αποτελεί το πιο πρόσφατο επεισόδιο στο κατασταλτικό σερί εκκενώσεων αυτοοργανωμένων καταλήψεων τα τελευταία δυόμισι χρόνια από την κυβερνώσα αριστερά του κράτους» αναφέρουν χαρακτηριστικά και στη συνέχεια υπενθυμίζουν άλλες εκκενώσεις καταλήψεων, όπως η GARE στα Εξάρχεια.