Με τηλεφωνήματα στους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega και Σκάι, η οργάνωση «Αντάρτικο Πόλεων» φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρηστικό μηχανισμό που βρέθηκε το Σάββατο μέσα σε συρμό του Μετρό στο σταθμό Αιγάλεω. Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν εάν το τηλεφώνημα του αγνώστου στους τ/σ είναι έγκυρο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει προκήρυξη για την ενέργεια.

Ads

 
Σύμφωνα με αστυνμικές πηγές, ο εμπρηστικός μηχανισμός που εντοπίστηκε σε συρμό του μετρό στο Αιγάλεω το απόγευμα του Σαββάτου ήταν ενεργοποιημένος. Εκείνο που προβληματίζει τους αστυνομικούς είναι ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, αλλά ο μηχανισμός βρέθηκε τυχαία από τον μηχανοδηγό του τρένου, κάτι το οποίο, υπό ορισμένες συνθήκες, θα μπορούσε να προκαλέσει θύματα.

Τον μηχανισμό είχε εντοπίσει πάνω στο κάθισμα βαγονιού στο σταθμό «Αιγάλεω» ο μηχανοδηγός του συρμού και αμέσως ειδοποίησε τις Αρχές. Στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί για να εξετάσουν τον μηχανισμό.

Ο μηχανισμός αποτελείτο από ένα τετράλιτρο μπιτόνι βενζίνης, ρολόι, οκτώ μπαταρίες και διακόπτη. Το ηλεκτρικό μέρος της βόμβας βρισκόταν σε ένα τάπερ, ενώ όλος ο εμπρηστικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε μια πράσινη χάρτινη τσάντα.

Ads