Την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ μια ημέρα πριν τις ευρωεκλογές του Μαΐου ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας, με κείμενό της το οποίο ανήρτησε στο indymedia. Σύμφωνα με την οργάνωση η επίθεση έγινε ως αντίδραση στο νομοσχέδιο για τις φυλακές. 

Ads

Όπως αναφέρει η προκήρυξη «αυτή την εβδομάδα ψηφίζεται στη βουλή ένα νομοσχέδιο που προετοιμάζει την εξόντωση όποιων κρατούμενων αντιστέκονται στη βαρβαρότητα της φυλακής. Τα σωφρονιστικά κολαστήρια είναι γεμάτα από πεινασμένους. Οι συνθήκες ζωής μέσα στις φυλακές χειροτερεύουν. Πολλοί αγωνιστές κρατούνται στα κελιά της δημοκρατίας. Από τη δεύτερη περίοδο ΠΑΣΟΚ το ελλληνικό κράτος προσπάθησε να σπάσει τους αγώνες των φυλακισμένων με τη πρέζα και τις μαφίες του. Σήμερα θέλει να δολοφονήσει τους αγωνιστές σε λευκά κελιά». 

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης, η οργάνωση υποστηρίζει πως «σύντροφοι της οργάνωσης στάθηκαν στην οδό Μαυρομιχάλη και πυροβόλησαν τα πίσω παράθυρα του κτηρίου με στρατιωτικό όπλο ΑΚ47».

Στην προκηρυξη κατηγορείται το ΠΑΣΟΚ ότι έχει παίξει ρόλο «στην υπηρεσία του κεφάλαιου. Η άνοδός του στην εξουσία στηρίχθηκε από τους μηχανισμούς της αστικής τάξης για να κάμψει την ταξική πάλη και να εκμαυλίσει την ελληνική κοινωνία της μεταπολίτευσης […] Η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τους νεοφασίστες της δεξιάς δίνει δημοκρατικό προσωπείο στην άγρια καπιταλιστική επίθεση».

Ads

Η οργάνωση απειλεί με νέα χτυπήματα καθώς όπως λέει οι σφαίρες στο ΠΑΣΟΚ ήταν «μια πρόγευση για τους εξουσιαστές. Όλοι οι λογαριασμοί της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης θα πληρωθούν». Μάλιστα, δήλωσε ότι ο λόγος για τον οποίο δεν δέχθηκαν επίθεση και οι άντρες των ΜΑΤ που φρουρούν το κτίριο ήταν γιατί δεν αποτελούσαν τον στόχο. 

Η Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας καλεί σε κοινωνική επανάσταση λέγοντας ότι έτσι θα σπάσει «ο φαύλος κύκλος της εξαθλίωσης».