«Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι από την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021 όλοι οι χώροι εστίασης, τα μπαρ, τα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους», ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς προκειμένου, όπως είπε, να ελέγξουμε αυτή την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων.

Ads

Ωστόσο, το μέτρο αυτό ισχύει, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση, από τις 3 Μαΐου 2021, όταν άνοιξε ξανά η εστίαση, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, δηλαδή, σε μπαρ, καφετέριες, κ.λπ., επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες.

Μάλιστα το επικαλέστηκε και ο ίδιος ο κ. Χαρδαλιάς στις 9 Ιουνίου 2021, όταν ανακοίνωνε πως η μουσική θα επανέλθει στην εστίαση, επαναλάμβανε πως τα μαγαζιά φιλοξενούν μόνο καθήμενους πελάτες και στις 2 Ιουλίου 2021, όταν για το άνοιγμα των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης επισημαινόταν πως η πληρότητα θα πρέπει να είναι 50% και οι πελάτες θα είναι μόνο καθήμενοι.

Η μόνη αναφορά που υπάρχει για μη καθήμενους, είναι σε σχετικό ΦΕΚ που εκδόθηκε προ ημερών, στο οποίο αναφέρεται πως επιτρέπεται να λειτουργούν υπαίθρια κέντρα διασκέδασης υπό τον υγειονομικό όρο μεταξύ άλλων της χρήσης «μπαρ με τοποθέτηση 2 σκαμπό μαζί, απόσταση 1,5 μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό και φιλοξενία και ορθίων πελατών».

Ads