Ο όμιλος MIG ανακοίνωσε τη Δευτέρα την πώληση του συνόλου των μετοχών της  Olympic Air που κατέχει στην Aegean έναντι 72 εκ. ευρώ τα οποία και θα καταβληθούν τμηματικά.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης η Olympic θα αποτελεί θυγατρικής της Aegean, ενώ κάθε εταιρεία θα διατηρήσει το εμπορικό της όνομα αλλά και το επιμέρους πτητικό έργο, στόλο και προσωπικό της. Οι διοικητικές, εμπορικές και τεχνικές υπηρεσίες θα ενοποιηθούν σταδιακά.
 
Σημειώνεται πως η εξαγορά τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης των αρμόδιων Επιτροπών Ανταγωνισμού και των λοιπών αρμόδιων εποπτικών αρχών, οι οποίες και θα προσδιορίσουν το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της. 

Ads

Όπως υποστηρίζουν κύκλοι της Olympic Air, σύμφωνα με τον Σκάι, η εξαγορά συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας καθώς στην ελληνική αγορά δραστηριοποιούνται ήδη οι Κυπριακές Αερογραμμές οι οποίες από τις 28 Οκτωβρίου θα επεκτείνουν τα εσωτερικά τους δρομολόγια στην Ελλάδα και δεν θα υπάρξει ζήτημα στρέβλωσης του ανταγωνισμού.

Στόλος

Α321
AEGEAN 4
 
A320
AEGEAN 22
OLYMPIC AIR 5
 
A319
AEGEAN 3
OLYMPIC AIR 2
 
Σύνολο Airbus Α320
AEGEAN 29
OLYMPIC AIR 7
 
Bombardier Q400
AEGEAN 0
OLYMPIC AIR 10
 
Bombardier Dash 8-100
AEGEAN 0
OLYMPIC AIR 4
 
Σύνολο
AEGEAN 29
OLYMPIC AIR 21
 

Δρομολόγια

Ads
Εσωτερικού
AEGEAN 19
OLYMPIC AIR 38

Εξωτερικού
AEGEAN 51
OLYMPIC AIR 7