Για αλαζονεία και επικοινωνιακό κανιβαλισμό κατηγορεί την υπουργό Πολιτισμού Λινά Μενδώνη, η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου.

Ads

Η κ. Αναγνωστοπούλου, άσκησε σφοδρή κριτική στην υπουργό Πολιτισμού, χαρακτηρίζοντάς την άφαντη κατά τη διάρκεια του ζητήματος που προέκυψε με τα κρούσματα κοροναϊού σε εργαζόμενους του υπουργείου. «Στα πόσα κρούσματα άραγε η υπουργός Πολιτισμού θεωρεί ότι πρέπει να λάβει μέτρα; Ή και αυτό επαφίεται στην ατομική ευθύνη των εργαζομένων;» διερωτήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνεται ότι σε καταγγελίες για την στάση της Λίνας Μενδώνη είχαν προχωρήσει και οι εργαζόμενοι του υπουργείου.

Απαντώντας η Λινά Μενδώνη εγκάλεσε την Σία Αναγνωστόπουλου για «έλλειψη αξιοπιστίας». «Η κ. Σία Αναγνωστοπούλου μόλις ανακάλυψε τα τρία κρούσματα covid-19, στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΠΟΑ άδραξε την ευκαιρία να δηλώσει δι’ αυτών την παρουσία της ως νέα τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Το χρονολόγιο των ενεργειών, στις οποίες προέβημεν στο υπουργείο Πολιτισμού, αλλά και οι ανακοινώσεις της ομοσπονδίας των εργαζόμενων στο υπουργείο, την Πέμπτη 10 και την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, διαψεύδουν απολύτως τα λεγόμενά της. Λάθος θέμα επέλεξε», υποστήριξε.

«Το ύφος και το περιεχόμενο της απάντησης της κ. Μενδώνη επιβεβαιώνει απόλυτα το πνεύμα και την πολιτική της ΝΔ σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής: Αλαζονεία, επικοινωνιακός κανιβαλισμός, και βεβαίως όπως πάντα, έλλειψη ουσίας», απάντησε από την πλευρά της, η Σία Αναγνωστοπούλου.

Ads

«Η κ. υπουργός θα καλείται διαρκώς να λογοδοτεί και να ενημερώνει ως οφείλει, για τα κρίσιμα και υπερεπείγοντα ζητήματα που αφορούν τον σύγχρονο και αρχαίο πολιτισμό, δηλαδή τους ανθρώπους, τις τοπικές κοινωνίες και τις ανάγκες τους. Στον μεταξύ μας πολιτικό διάλογο και πολιτική αντιπαράθεση οφείλει η κ. υπουργός να περιοριστεί στις απαντήσεις που επιβάλλει ο θεσμικός της ρόλος και οι ανάγκες μιας κοινωνίας σε πλήρη ανασφάλεια. Ας αφήσει λοιπόν κατά μέρος “το μαύρο πούσι” των σωτήρων. Τέτοιου επιπέδου απαντήσεις  όπως της κ. υπουργού, αρμόζουν στην κυβέρνηση των σωτήρων, δεν αρμόζουν όμως στα καθήκοντα κοινοβουλευτισμού και λογοδοσίας που πρέπει να έχουν οι πολιτικοί».