Μικρό, χρονικό περιθώριο στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να γεφυρώσουν τις εσωτερικές διαφορές και συμφωνήσουν πάνω στο πακέτο των μέτρων έδωσε το συμβούλιο Euro Working Group, το οποίο συνεδρίασε απόψε και διέκοψε τις εργασίες του, οι οποίες αναμένεται να επαναληφθούν την ερχόμενη Δευτέρα. Δεν αποκλείεται την Τετάρτη να υπάρξει συνεδρίαση του Eurogroup. Πάντως σε επίπεδο κυβερνητικών εταίρων παραμένουν οι διαφωνίες που αφορούν κυρίως στα εργασιακά.

Ads

Η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη επιβεβαίωσε τη στάση της να μην υπερψηφίσει το πακέτο μέτρων αν δεν υπάρξουν τροποποιήσεις στα εργασιακά ενώ απευθυνόμενη στους ευρωπαίους εταίρους, ζητά την απόσυρση των αξιώσεων της τρόικας.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, στελέχη που συναντήθηκαν νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής με τον υπ. Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ζητούν παρεμβάσεις σε τέσσερις τομείς του πακέτου μέτρων. Μάλιστα η εν λόγω συνάντηση έγινε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο να λείπει σε ταξίδι στο εσωτερικό.
 
Ο πρόεδρος του ΣΟΕ κ. Τσακλόγλου, σύμφωνα με πληροφορίες δεν έκρυψε κατά τις εργασίες του Euro Working Group, τις δυσκολίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή εντός της τρικομματικής κυβέρνησης, ενώ ζήτησε παράταση των διαπραγματεύσεων και επέστρεψε στην Ελλάδα για να επανέλθει στις εργασίες του Euro Working Group την προσεχή Δευτέρα.
 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν πάνε όλα καλά τη Δευτέρα θα γίνει Eurogroup με τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη ενώ την Τρίτη ενδέχεται να κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα στη Βουλή.