Δεν ζητήθηκε ποτέ αναβολή της σημερινής τηλεδιάσκεψης με την τρόικα, η οποία άλλωστε ουδέποτε προγραμματίστηκε και ανακοινώθηκε, τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών. Προσθέτει πως η κυβέρνηση συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, επισημαίνοντας πως οι τηλεδιασκέψεις είναι μέρος αυτών.

Ads

Νωρίτερα, σύμφωνα με το Mega, αξιωματούχος του ΔΝΤ ανέφερε ότι η προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας αναβλήθηκε με αίτημα της Αθήνας. 

Στο υπ. Οικονομικών πραγματοποιείται από το απόγευμα διυπουργική σύσκεψη υπό τον Γκίκα Χαρδούβελη με τη συμμετοχή των Κυριάκου Μητσοτάκη, Χρήστου Σταϊκούρα και Γιώργου Μαυραγάνη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γκίκας Χαρδούβελης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους κ.κ. Τόμσεν και Βίζερ χωρίς να σημειωθεί καμία πρόοδος. Στελέχη του υπ. Οικονομικών ανέφεραν απλώς ότι «περιμένουμε απαντήσεις από την τρόικα».
 
Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή τηλεδιάσκεψη έπεσε στο κενό. Σήμερα ο υπ. Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης υποστήριξε ότι η επιστροφή της τρόικας είναι θέμα πολιτικής απόφασης, ενώ ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς περιορίστηκε να πει ότι «έχει σημειωθεί πρόοδος σε αρκετά σημεία, οι συζητήσεις συνεχίζονται».
 
Στο μεταξύ ο προϋπολογισμός για το 2015 κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή αλλά τελεί υπό αίρεση καθώς η πρόβλεψη για το δημοσιονομικό κενό, που αποτελεί και το «μήλο της έριδας στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, δεν συνάδει με αυτή των δανειστών. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο κατάθεσης συμπληρωματικού προϋπολογισμού.
 

Ads