Αναβλήθηκε χωρίς εξηγησεις η δημοσιοποίηση της αναμενόμενης έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα, που ήταν προγραμματισμένη να δοθεί στις 19:00 το απόγευμα. Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι, με νέα ανακοίνωση του ΔΝΤ, η έκθεση του Ταμείου θα δοθεί τελικά στη δημοσιότητα στην επόμενη εβδομάδα.

Ads

Σε ανακοίνωση του Ταμείου αναφέρεται ότι οι λεπτομέρειες για τη δημοσιοποίηση της έκθεσης, όπως και για την τηλεφωνική ενημέρωση από τον επικεφαλής της αποστολής Πολ Τόμσεν θα γνωστοποιηθούν μέσα στις επόμενες μέρες.

Η δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στις 19:00 ώρα Ελλάδος, ωστόσο αναβλήθηκε αιφνίδια. Για τις 18:00 είχε προγραμματιστεί ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον Τόμσεν μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης.

Υπενθυμίζεεται ότι την περασμένη Παρασκευή, το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου συζήτησε την έκθεση Τόμσεν και αποφάσισε την εκταμίευση 3,41 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Ads

Πάντως, ερωτηματικά δημιουργεί η απόφαση, που ήδη έχει συνδεθεί με τον επικείμενο ανασχηματισμό, ο οποίος έχει “κολλήσει” στα πρόσωπα του οικονομικού επιτελείου. Από το Υπουργείο Οικονομικών σχολίασαν πως πρόκειται για “διαδικαστικά” ζητήματα που εμπόδισαν την δημοσίευση και είπαν ότι μέχρι αύριο θα έχει δοθεί. 

Η έκθεση θα περιελάμβανε το ύψος του δημοσιονομικού κενού για το 2015 και τους χρηματοδοτικού κενού για το 2015-2016. Σημειώνεται ότι χθες, λίγο πριν κλείσει η Βουλή ώστε να αναλάβουν τα θερινά τμήματα κατατέθηκε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, που περιλαμβάνει μια σειρά νέων μέτρων η υλοποίηση των οποίων θα αρχίσει από το φθινόπωρο.