Για τις 19 Σεπτεμβρίου του 2014 αναβλήθηκε η δίκη των δύο κατηγορουμένων για την επίθεση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στον ανοικτό κοινωνικό χώρο «Αντίπνοια» στα Κάτω Πετράλωνα, στις 30 Ιουνίου του 2008, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός Έλληνα και ενός Ισπανού.

Ads

 
Κατηγορούμενοι για την υπόθεση με το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας είναι οι Βασίλης Σιατούνης, υποψήφιος στο παρελθόν με τη Χρυσή Αυγή στο Δήμο Αθήνας, και ο Αθανάσιος Στράτος. Οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν να μπουν στην αίθουσα φοβούμενοι επίθεση από τους συγκεντρωμένους που βρίσκονταν στο δικαστήριο.
 
Στο δικαστήριο σημειώθηκε ένταση κατά τη μεταφορά των δύο κατηγορουμένων με τους συγκεντρωμένους να κατηγορούν τους δικαστές για ευνοϊκή μεταχείριση, μετά την αποδοχή του αιτήματος για αναβολή της δίκης. «Όπως έφυγαν τώρα, έτσι έκαναν και τότε: μπήκαν κρυφά και μας μαχαίρωσαν», φώναξε μια γυναίκα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Η εισαγγελέας απάντησε πως την ενδιαφέρει μόνο η ίση μεταχείριση όλων των κατηγορουμένων.
 
Μηχανοκίνητο «τάγμα εφόδου» της Χρυσής Αυγής, περίπου δέκα ατόμων, μεταξύ αυτών και των δύο κατηγορούμενων, εισέβαλε στο στέκι «Αντίπνοια» την ώρα που στο εσωτερικό γινόταν μάθημα ισπανικών σε μικρά παιδιά. Τα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης προκάλεσαν καταστροφές και μαχαίρωσαν δύο από τους παρευρισκόμενους. Σημειώνεται πως η επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια» εντάσσεται και στο φάκελο για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, που χειρίζονται οι ανακρίτριες Κλάπα και Δημητοπούλου.