Αναβολή για τις 8 Απριλίου πήρε, από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η εκδίκαση της υπόθεσης της πολύτεκνης καθαρίστριας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, η οποία είχε πλαστογραφήσει στο απολυτήριο Δημοτικού την ημερομηνία. Το Εφετείο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 8 Απρίλη, λόγω δικονομικού κωλύματος ως προς τη σύνθεση του δικαστηρίου, παρά το αίτημα του συνηγόρου της κατηγορουμένης, Βασίλη Καραβίδα, να γίνει η δίκη.

Ads

Το δικαστήριο πρωτοδίκως είχε κρίνει ένοχη την 50χρονη μητέρα 13 παιδιών για τα αδικήματα της πλαστογραφίας με χρήση και της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης με σκοπό το κέρδος και της επέβαλε συνολικά ποινή φυλάκισης 8 ετών. Η πρωτόδικη ποινή, λόγω άσκησης έφεσης, έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, γι’ αυτό και η καθαρίστρια δεν πέρασε την είσοδο της φυλακής.

Η καθαρίστρια, μιλώντας στο epirus-tv-news.gr σημείωσε: «Είμαι αισιόδοξη και ευχαριστώ όλο τον κόσμο. Αυτό που περιμένω είναι την επόμενη μέρα του δικαστηρίου στις 9 Απρίλη να πάω στη δουλειά μου  ώστε  να μπορέσω να μεγαλώσω τα 4 σήμερα ανήλικα παιδιά μου. Αυτό που με φοβίζει είναι μην χάσω τη δουλειά μου, αν τη χάσω καλύτερα να πάω φυλακή».

Από νωρίς το πρωί  μέλη του ΠΑΜΕ  και εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου βρίσκονταν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο  κρατώντας πανό με μηνύματα συμπαράστασης στην 50χρονη καθαρίστρια .

Ads

Στο πλευρό της  εκτός από την οικογένειά της και αρκετοί φίλοι που ταξίδεψαν από την Πρέβεζα ελπίζοντας σε μια ευνοϊκότερη απόφαση του σημερινού δικαστηρίου  για αυτή τη μητέρα που  δίνει τόσα χρόνια αγώνα για να μεγαλώσει τα παιδιά της, όπως είπαν κάποιοι εξ αυτών μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, epirus-tv-news.gr