Αναβλήθηκε για τις 12 Μαρτίου του 2015 η δίκη της της πανεπιστημιακού και υποψήφιας δημοτικού συμβούλου με την «Ανοιχτή Πόλη» Μαίρης Μαυρή Βαβαγιάννη, την οποία έχει μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία για την υπόθεση της επίθεσης στο χώρο του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ ο υπόδικος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης. Η αναβολή έγινε γιατί τόσο ο Κασιδιάρης όσο και ο συνήγορός του δεν παρέστησαν στο δικαστηριο. 

Ads

Υπενθυμίζεται ότι η πανεπιστημιακός Μαίρη Μαυρή – Βαβαγιάννη ήταν μάρτυρας στη γνωστή υπόθεση της επίθεσης από ομάδα ροπαλοφόρων που χτύπησαν και μαχαίρωσαν μεταπτυχιακό φοιτητή στο χώρο του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ το 2005. Ανέφερε το περιστατικό στις πανεπιστημιακές αρχές και κατέθεσε στην αστυνομία. Η πανεπιστημιακός είχε συγκρατήσει τον αριθμό του αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν οι δράστες, και βρέθηκε ότι ανήκε στον Ηλία Κασιδιάρη. 

Σε ένδειξη αλληλεγγύης στην πανεπιστημιακό πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το κτίριο 12 της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Ο συνήγορος του Ηλία Κασιδιάρη επικαλέστηκε για την απουσία του ότι συμμετείχε σε άλλη δίκη. Αποδεικτικό έγγραφο του ισχυρισμού του ζήτησε η συνήγορος της καθηγήτριας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ads