Αναβλήθηκε τελικά η δίκη με την αυτόφωρη διαδικασία του συλληφθέντα επιχείρησης στην Αχαΐα, η οποία εκτός των άλλων διαθέτει και ζωολογικό κήπο και στην οποία βρέθηκαν ζώα σε φρικτή κατάσταση. 

Ads

Στον βοηθητικό χώρο, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την επιχείρηση, βρέθηκαν οστά ζώων σε προχωρημένη αποσύνθεση αλλά και ταλαιπωρημένα ζώα ετοιμοθάνατα που σπαρταρούσαν δεμένα.

Ο υπεύθυνος της επιχείρησης συνελήφθη. Ο έλεγχος έγινε την Δευτέρα ενώ με την διαδικασία του αυτοφώρου, μέσα σε 24 ώρες, προσήχθη.

Η δίκη ορίστηκε για τις 2 Οκτωβρίου καθώς στο δικαστήριο δεν εμφανίστηκε ο κατηγορούμενος, ενώ παρουσιάστηκε χαρτί ότι νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, με καρδιολογικά προβλήματα.

Ads

«Ο εντολέας μου αρνείται τις κατηγορίες. Οι φωτογραφίες δεν έχουν καμία σχέση μαζί του και η αλήθεια θα λάμψει στο δικαστήριο. Τα στοιχεία δεν είναι όπως παρουσιάζονται» δήλωσε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Γιώργος Χαλκόπουλος.

Έντονες αντιδράσεις

Οι εικόνες φρίκης που είδαν το φως της δημοσιότητας από τον ζωολογικό κήπο – εφιάλτη προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στις φιλοζωικές αλλά και στους πολίτες. Σήμερα έξω τα δικαστήρια οργανώθηκε παράσταση διαμαρτυρίας.

Το αρχικό πρόστιμο που έχει επιβληθεί στην επιχείρηση αγγίζει τα 60.000 ευρώ όμως η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Αναστασία Μπομπολάκη, εκτιμά ότι το τελικό ποσό να αυξηθεί κατά πολύ καθώς την ώρα που έκαναν την αυτοψία οι αστυνομικοί βρέθηκαν στους χώρους του κέντρο 10 νεκρά ή σε άθλια κατάσταση ζώα, για το καθένα εκ των οποίων προβλέπεται πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Η ομοσπονδία εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση σε βάρος του ιδιοκτήτη της φάρμας και ζητά την τιμωρία του και το κλείσιμο της επιχείρησης. 

Φωτογραφίες από το ζωολογικό κήπο της φρίκης – ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 

image

image

image

image

image

image