Αναβλήθηκε εκ νέου για τις 25 Σεπτέμβρη 2012 η σημερινή δίκη της υποψηφίας της Χρυσής Αυγής Θέμιδας Σκορδέλη και δύο ακόμη Χρυσαυγιτών. Τα τρία μέλη της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται για μαχαίρωμα μετανάστη στον Άγιο Παντελεήμονα.  

Ads

Η δίκη αναβλήθηκε καθώς το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα των τριών κατηγορούμενων να κληθεί ως μάρτυρας αστυνομικός που είχε δώσει κατάθεση, αλλά, όπως αναφέρει η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό, δεν είχε μέχρι στιγμής κληθεί στο δικαστήριο.
 
Υπενθυμίζεται, όπως σημειώνει η Κίνηση, πως η δίκη έχει αναβληθεί και στο παρελθόν καθώς η Θέμις Σκορδέλη είχε δηλώσει πως έπασχε από κατάθλιψη, ενώ σε άλλη περίπτωση δήλωσε πως έπαθε «κολικό του νεφρού».
 
«Είναι φανερό ότι οι Χρυσαυγίτες επιθυμούν η δίκη να αναβάλλεται ες αεί. Ειδικά στην παρούσα προεκλογική περίοδο μια φρέσκια  καταδίκη της χρυσής αυγής είναι το τελευταίο που θα ήθελε ο φύρερ των ελλήνων νεοναζί Μιχαλολιάκος. Από τη μεριά μας δηλώνουμε πως θα δώσουμε το παρόν όσες φορές χρειαστεί στα δικαστήρια, απαιτώντας την καταδίκη των μαχαιροβγαλτών», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό.
 
Παράλληλα, καλεί σε αντιφασιστική κινητοποίηση στις 6 Ιούνη, στο Β Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων (Αλεξάνδρας και Λουκάρεως), όπου δικάζεται ο υπεύθυνος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, κατηγορούμενος για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
 
«Καλούμε κάθε αντιφασιστική συλλογικότητα, κάθε εργαζόμενο και νέο που δεν ανέχεται τις φασιστικές προκλήσεις, στη δημιουργία ενός ευρύτατου αντιφασιστικού μετώπου που θα πετάξει τους φασίστες έξω από την κεντρική πολιτική σκηνή, τα σχολεία και τις γειτονιές μας», καταλήγει η ανακοίνωση της Κίνησης Απελάστε τον Ρατσισμό.