Την τελική έγκριση για τα ανοιχτά ζητήματα που θα τεθούν επί τάπητος στη συνάντηση που θα έχει με την τρόικα στις 15:00 λαμβάνει αυτήν την ώρα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας σε σύσκεψη που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλου.

Ads

Προηγήθηκε σύσκεψη προετοιμασίας του οικονομικού επιτελείου, νωρίς το πρωί της Τετάρτης, ενώ ακολούθως ο κ. Στουρνάρας είχε συνάντηση με τους κ.κ. Σταϊκούρα και Μαυραγάνη.

Στις 18.00 έχει προγραμματιστεί συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκη. 

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί καταρχάς το σχέδιο για τα ΕΑΣ, που αποτελεί και το τελευταίο προαπαιτούμενο που πρέπει να υλοποιηθεί, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση του 1 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας ότι η πρόοδος που έχει καταγραφεί είναι μεγάλη και το θέμα έχει σχεδόν κλείσει.
 
Επί τάπητος θα βρεθεί το νομοσχέδιο για το φόρο ακινήτων αλλά και το ζήτημα της άρσης απαγόρευσης των πλειστηριασμών μετά τις κυβερνητικές δηλώσεις περί μονομερούς ρύθμισης του ζητήματος αν δεν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα. 

Ads

Ενδεχόμενο παράτασης των εργασιών της Βουλής

Ενδεχόμενο παράτασης των εργασιών της Βουλής μέχρι τις τελευταίες ημέρες του Δεκεμβρίου προκειμένου να κλείσουν, έστω και την ύστατη ώρα, όλες οι νομοθετικές εκκρεμότητες της κυβέρνησης, προκαλεί η καθυστέρηση που διαπιστώνεται στην πρόοδο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έχει δώσει το «πράσινο φως» στο Προεδρείο της Βουλής αλλά και στους αρμόδιους υπουργούς να αξιοποιήσουν ακόμη και το τελευταίο δεκαήμερο του έτους – κατά το οποίο παραδοσιακά η Βουλή διακόπτει τις εργασίες της – σε περίπτωση που προκληθεί η ανάγκη να ψηφιστούν τότε ρυθμίσεις που σχετίζονται με τα προαπαιτούμενα των δανειστών.