Την άμεση σύλληψη των δραστών της επίθεσης που δέχθηκε χθες, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης Ποντίων έξω από τη Βουλή ζητεί ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, με μήνυμά του στο Twitter.

Ads

«Όπως κάθε δημοκρατικός πολίτης, απαιτώ απ’ τη δημοκρατική Πολιτεία την άμεση σύλληψη των δραστών της χθεσινής φασιστικής επίθεσης», έγραψε στο tweet του ο κ. Κουμουτσάκος, ο οποίος χθες κατήγγειλε ότι πίσω από την επίθεση ήταν η Χρυσή Αυγή.

Τόσκας: «Υπάρχουν φωτογραφίες τους»

Σε δηλώσεις του νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή, στο Mega ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας ανέφερε πως υπάρχουν «σοβαρές ενδείξεις» ότι οι δράστες της επίθεσης προέρχονται από τον χώρο της Χρυσής Αυγής. «Κατά πάσα πιθανότητα ήταν άνθρωποι αυτού του πολιτικού χώρου. Έχουμε σοβαρές ενδείξεις», είπε, προσθέτοντας ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Ανέφερε ακόμη ότι «είμαστε σε καλό δρόμο» για τον εντοπισμό των δραστών, καθώς όπως είπε, «υπάρχουν οι φωτογραφίες τους και ξέρουμε πού κινούνται».

Δηλώσεις του Γιώργου Κουμουτσάκου μετά την επίθεση που δέχτηκε

Ο κ. Τόσκας επανέλαβε ότι όσα συνέβησαν χθες είναι καταδικαστέα και διαβεβαίωσε ότι «ανεκτικότητα σε τέτοια περιστατικά δεν πρόκειται να υπάρξει». «Τέτοια περιστατικά θα χτυπηθούν αμείλικτα», επισήμανε.
Σηνείωσε ακόμη πως η αστυνομία έκανε τη δουλειά της και προστάτευσε τον κ. Κουμουτσάκο. Είπε ωστόσο ότι «θα εξεταστούν όλες οι πτυχές» και πως αφήνει ένα ερωτηματικό ως προς το αν μπορούσε να γίνει κάτι παραπάνω από την πλευρά της αστυνομίας στο θέμα των συλλήψεων.