Ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, μετά τη συνάντηση που είχε με τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων και τους Προέδρους των ΤΕΙ, ανακοίνωσε πως θα δοθεί μια «δεύτερη ευκαιρία στους αιώνιους φοιτητές που επέδειξαν έμπρακτο ενδιαφέρον να πάρουν το πτυχίο τους το τελευταίο διάστημα».

Ads

Όπως ανακοινώθηκε θα δοθούν δύο επιπλέον εξεταστικές, του Σεπτεμβρίου και του Φεβρουαρίου, σε όσους φοιτητές συμμετείχαν στις εξετάσεις κατά τα δύο τελευταία ακαδημαϊκά έτη, 2012-13 και 2013-14. Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται και όσοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τις εξετάσεις τους στα μαθήματα αλλά οφείλουν διπλωματικές ή πτυχιακές εργασίες ή πρακτική άσκηση στα ΤΕΙ. Σύμφωνα με το υπουργείο οριστικά θα διαγραφούν στις 31 Αυγούστου όσοι φοιτητές δεν συμμετείχαν στις εξετάσεις.

Η σχετική ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή την προσεχή Τρίτη 26 Αυγούστου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι «αιώνιοι φοιτητές» υπολογίζοντας σε 120.000 στα Πανεπιστήμια και σε 50.000 στα ΤΕΙ. Από αυτούς αναμένεται να διαγραφεί περίπου το 90% με 92% στα Πανεπιστήμια και πάνω από το 60% στα ΤΕΙ. Οι επίσημοι αριθμοί αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα από τα Ιδρύματα την Παρασκευή.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε επίσης πως με υπουργική απόφαση θα ρυθμιστεί και το θέμα για τον τόπο μετεγγραφής όταν μένει αλλού η οικογένεια, αλλού σπουδάζει το παιδί και αλλού επιτυγχάνει το δεύτερο παιδί. «Ο τόπος της μετεγγραφής σε αυτές τις περιπτώσεις θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση η οποία θα εκδοθεί εντός λίγων εβδομάδων και θα αφορά στις τεχνικές λεπτομέρειες των μετεγγραφών», τόνισε.

Ads