Αλλάζει ο καιρός από σήμερα Σάββατο σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, κυρίως στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά οπου αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Στην Αθήνα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 εως 33 βαθμούς ενώ τοπικές νεφώσεις και μικρή πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών υπάρχει στα δυτικά και βόρεια του νομού Αττικής.

Ads

Πιο αναλυτικά:

Στην Αττική αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 31 βαθμούς.

Ads

Στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι και αναμένονται λίγες τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία και τη Στερεά Ελλάδα.

Στο Αιγαίο και στην Κρήτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη από το μεσημέρι. Η ορατότητα στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το ξημέρωμα αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα είναι 3 έως 5 βαθμούς χαμηλότερη, στα δυτικά από 20 έως 31, στα ανατολικά από 20 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 28, στα νησιά του Αιγαίου από 21 έως 32, και στην Κρήτη από 21 έως 30.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε δυτικούς και αργότερα σε βορειοδυτικούς έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ.