Δυναμική νέου πολιτικού κλίματος αποτυπώνει δημοσκόπηση για μια δύσκολη περιφέρεια της χώρας που έχει φθάσει στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ads

Η δημοσκόπηση αφορά την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, διεξήχθη μετά το πρόσφατο αναπτυξιακό συνέδριο που έγινε στην Κοζάνη και, σύμφωνα με την ίδια πηγή, αποτυπώνει και την επίδραση του συνεδρίου στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία έχει οριακό προβάδισμα, στα όρια του στατιστικού λάθους.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο μεν ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε ποσοστό που υπολειπόταν από το εθνικό του ποσοστό, η δε ΝΔ είχε «επιδόσεις» ανώτερες του πανελλαδικού της ποσοστού.

Ads

Στο καθιερωμένο ερώτημα, ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό της χώρας, ένας στους δύο απαντά «κανέναν από τους δύο» (το ερώτημα αφορά τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη). Ανάμεσα σε εκείνους ωστόσο που επιλέγουν έναν από τους δύο πολιτικούς, ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται με μικρή διαφορά.

Οι ερωτώμενοι δηλώνουν επίσης εξίσου μη ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ στο ερώτημα κατά πόσο ο πολίτης ήταν ενημερωμένος για το περιφερειακό συνέδριο, προκύπτει ότι ο ένας στους δύο ήταν ενημερωμένος (πολύ/ αρκετά).

Αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία

Σφοδρή ήταν η αντίδραση της ΝΔ για τη δημοσκόπηση που κατηγόρησε το Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι λειτουργεί ως φερέφωνο του Μεγάρου Μαξίμου και το κάλεσε να δώσει στη δημοσιότητα τη δημοσκόπηση που επικαλείται. 

«Αναμένουμε άμεσα από το Α.Π.Ε. – Μ.Π.Ε. να δώσει στη δημοσιότητα τη δημοσκόπηση που επικαλείται. Σε διαφορετική περίπτωση ας μεταφέρει την έδρα του στο Μέγαρο Μαξίμου».