Ακόμη και εντός της ημέρας ενδέχεται να ανακοινωθεί ο γαλάζιος «ανασχηματισμός» που φέρνει τις πρώτες αλλαγές στο στενό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ads

Σύμφωνα με τη Real, τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος αναλαμβάνει ο Βασίλης Κικίλιας – μέχρι σήμερα συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής – και ο Γιώργος Κουμουτσάκος μετακινείται στη Βουλή στη θέση της Νίκης Κεραμέως – τρίτη κοινοβουλευτική εκπρόσωπος, στέλεχος που ανέδειξε ο Αντώνης Σαμαράς.

Η αλλαγή στη θέση του εκπροσώπου Τύπου δίνει το στίγμα που θέλει να ακολουθήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι της κυβέρνησης, καθώς ο Κικίλιας θεωρείται ως στέλεχος με οξύτερο αντιπολιτευτικό λόγο από τον Γιώργκο Κουμουτσάκο.

Τη θέση του Κικίλια, στον τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής, ενδέχεται να αναλάβει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτός από τη Νίκη Κεραμέως – μετακινεί έναν ακόμη βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ. Τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου, Θεόδωρο Φορτσάκη.

Ads

Αιτία, σύμφωνα με τη Real, οι δηλώσεις που είχε κάνει, ως συντονιστής της ΟΔΕ Μορφωτικών Υποθέσεων για το Συμβούλιο της Επικρατείας. «Αντί να συνεδριάσουν πάνε διακοπές οι δικαστές του» είχε δηλώσει στις 19 Οκτωβρίου από το βήμα της Βουλής προκαλώντας τότε μεγάλη αναστάτωση στο «γαλάζιο» στρατόπεδο.